Томаш Фіала, CEO Dragon Capital /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Компанії
Дата

Як справи у Томаша Фіали? «Тиск правоохоронців» і «погрози санкціями». Forbes поговорив із засновником Dragon Capital

Томаш Фіала, CEO Dragon Capital Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Останній тиждень був складним і важливим для українського бізнесу. 18 січня ДБР затримало інвестбанкіра Ігоря Мазепу, він опинився у СІЗО із заставою у 349 млн грн. Це обурило бізнес-спільноту. Влада нібито почула бізнес, вже 23 січня РНБО прийняла низку рішень, які мають поліпшити бізнес-клімат. Під час проведення РНБО Forbes спілкувався із засновником і власником інвесткомпанії Dragon Capital Томашем Фіалою. У розпал «Мазепагейту» саме його прізвище називали як наступну ціль силовиків. Чи справді бізнес Фіали під ударом?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Томаше, коли скандал навколо справи Мазепи був у розпалі, багато підприємців і політиків припускали, що ти можеш бути наступним, хто отримає підозру. Чому був чи є такий наратив?

Мабуть, тому, що на нас здійснюють тиск. Наразі за двома напрямами – через нашу частку в компанії Arricano і нібито бізнес у Криму. Інший – щодо Riviera Village. Як і багато підприємців, ми відчуваємо увагу правоохоронців, і додатково ми у фокусі через володіння великими медіа – УП та NV.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні