Категорія
Новини
Дата

Суд зняв арешт із ТРЦ Ocean Plaza та з рахунків компанії-власника

Печерський райсуд Києва скасував арешт на будівлю столичного ТРЦ Ocean Plaza і кошти на рахунках його власника – ТОВ «ІС «Либідь», пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на судове рішення від 2 серпня. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Суд зняв з ТРЦ Ocean Plaza заборону на використання трьох земельних ділянок і кількох квартир у володінні ТОВ «ІС «Либідь».
  • Суд узяв до уваги, що арешт ТРЦ є надмірно обтяжливим та неспівмірним із завданнями кримінального провадження, оскільки унеможливлює здійснення господарської діяльності товариством, яке має понад 350 орендарів і 7000 працівників, що забезпечує надходження до бюджетів різних рівнів близько 3 млрд грн на рік.
  • Водночас знімається арешт із рахунків ТОВ, за винятком витратних операцій за платежами за межі України, виплати дивідендів громадянам і юрособам іноземних держав, виплат на рахунки, відкриті в іноземних банках, і рахунки нерезидентів України.

Контекст

Російська «ТПС Недвижимость» купила Ocean Plaza в 2012 році в забудовника обʼєкта – компанії Василя Хмельницького та Андрія Іванова. Одна з власників російської компанії – Лілія Ротенберг, донька наближеного до Володимира Путіна російського олігарха Аркадія Ротенберга. 

В Офісі президента ще в березні розглядали питання націоналізації Ocean Plaza, розповів Forbes на умовах анонімності юрист, який консультує ОП. 

Топменеджер одного з магазинів, який працює в Ocean Plaza, на умовах анонімності розповідав Forbes, що керуючі обʼєктом пояснювали тривалий простій високою вакантністю. До війни ТРЦ був майже на 100% заповнений орендарями, зазначала директорка консалтингової компанії «Українська торгова гільдія» Євгенія Локтіонова. За словами колишнього директора столичного ТРЦ, 60% із них відмовилися працювати в компанії з російським корінням. 

9 серпня стало відомо, що в рамках кримінального провадження в управління АРМА передано заарештовані корпоративні права ТРЦ Ocean Plaza на понад 350 млн грн. 

Ocean Plaza не працює повноцінно з кінця лютого. Минулого тижня орендарям ТРЦ повідомили, що він відновить роботу з 11 серпня. Пізніше ТРЦ переніс відкриття на невизначений термін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні