Ріші Сунак стане премʼєр-міністром Великої Британії після того, як інші кандидати вийшли з перегонів за лідерство в Консервативній партії. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Сунак стане наступним премʼєр-міністром Великої Британії

Ріші Сунак стане премʼєр-міністром Великої Британії після того, як інші кандидати вийшли з перегонів за лідерство в Консервативній партії. Фото Getty Images

Ріші Сунак стане премʼєр-міністром Великої Британії після того, як інші кандидати вийшли з перегонів за лідерство в Консервативній партії, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Король Чарльз попросить Сунака, одного з найбагатших політиків Вестмінстера, сформувати уряд, замінивши на посту премʼєрку Ліз Трасс, яка протрималась на цій посаді всього 44 дні.
  • Він переміг політикиню Пенні Мордонт, яка не змогла отримати достатньої підтримки законодавців для участі у голосуванні, тоді як його суперник, колишній премʼєр-міністр Борис Джонсон, відмовився від участі у конкурсі, заявивши, що більше не може обʼєднувати партію.
  • «Це історичне рішення, яке ще раз демонструє різноманітність та талант нашої партії. Я повністю підтримую Ріші», – заявила Мордонт у своїй заяві, відмовившись від участі у перегонах лише за кілька хвилин до того, як мав бути оголошений переможець.
  • Зрештою Сунака було оголошено переможцем голосування. «Ріші Сунак обраний новим головою Консервативної партії», – заявив голова «комітету 1922 року» Палати громад, який опікувався процесом вибору нового лідера, сер Грем Бреді.

Контекст

Сунак, 42-річний колишній міністр фінансів, менш як за два місяці стає третім премʼєр-міністром Великої Британії, якому доручено відновити стабільність у країні, яка пережила роки політичних та економічних потрясінь.

Очікується, що мультимільйонер, колишній глава хедж-фонду, почне різке скорочення витрат, щоб спробувати відновити фінансову репутацію країни, саме в той момент, коли країна скочується в рецесію, спричинену зростанням цін на енергію та продукти харчування.

Велика Британія перебуває у стані перманентної кризи з того часу, як у 2016 році проголосувала за вихід з Європейського Союзу, розвʼязавши битву у Вестмінстері за майбутнє країни, яка досі залишається невирішеною.

Сунак у віці 39 років став міністром фінансів при Джонсоні якраз у той момент, коли пандемія COVID-19 вразила Велику Британію.

Колишній аналітик Goldman Sachs стане першим премʼєр-міністром Великої Британії індійського походження. Його сімʼя емігрувала до Великої Британії у 1960-х роках, коли багато людей з колишніх британських колоній переїхали до країни.

Після закінчення Оксфордського університету він вступив до Стенфордського університету, де познайомився зі своєю дружиною Акшатою Мурті, батьком якої є індійський мільярдер Н. Р. Нараяна Мурті, засновник аутсорсингового гіганта Infosys Ltd.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні