Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Борис Джонсон передумав боротися за посаду голови Консервативної партії Великої Британії

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон Фото Getty Images

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не виставлятиме свою кандидатуру на посаду голови Консервативної партії. Про це йдеться у заяві, яку він поширив пізно ввечері 23 жовтня, пише Reuters

Ключові факти

  • За словами Джонсона, як усередині Консервативної партії, так і за її межами багато хто закликав його брати участь у виборах. Він повідомив, що заручився підтримкою понад 100 членів парламенту від консерваторів, що давало можливість виставити свою кандидатуру. 
  • Проте він заявив, що це було б просто неправильно без повної підтримки у парламенті. «Ви не зможете ефективно управляти, якщо у вас немає обʼєднаної партії у парламенті. І хоча я звернувся і до Ріші, і до Пенні, бо сподівався, що ми зможемо обʼєднатися в національних інтересах, ми, на жаль, не змогли знайти спосіб це зробити», – заявив Джонсон. 
  • Тому він прийняв рішення не висувати свою кандидатуру. Джонсон також заявив, що підтримає переможця виборів.

Контекст

Джонсон обійняв посаду премʼєр-міністра Великої Британії у липні 2019 року. У липні 2022 року він змушений був оголосити про відставку через низку скандалів. Джонсон залишався на цій посаді до початку вересня, коли Консервативна партія провела вибори свого нового лідера та премʼєр-міністра.

6 вересня ексміністр закордонних справ Ліз Трасс офіційно очолила уряд Великої Британії. Тодішня королева Єлизавета ІІ затвердила її на посаді премʼєр-міністра та доручила сформувати уряд. 20 жовтня Трасс подала у відставку. Вона перебувала на посаді півтора місяця. Консервативна партія має обрати нового лідера, а отже, і нового премʼєра до 31 жовтня.

Колишній міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак 23 жовтня оголосив, що балотується на посаду наступного лідера Консервативної партії та премʼєр-міністра.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні