Категорія
Новини
Дата

Суспільне починає власний марафон на Першому

1 хв читання

Суспільне розпочинає власне мовлення на Першому каналі, йдеться в повідомленні мовника. У рамках домовленостей з іншими виробниками телемарафону, це відбуватиметься у межах створення контенту для цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини».

Ключові факти

  • За словами голови наглядової ради НСТУ Світлани Остапи, мовник отримав письмові гарантії від РНБО, що такими діями не порушуватиме рішення Ради безпеки, тож команда Суспільного поновить цілодобове мовлення на Першому.
  • «На мій погляд, це цивілізоване «розлучення», якого вдалося досягти в рамках розширення виробництва контенту», – сказала вона в коментарі «Детектору медіа».
  • У рамках марафону Суспільне Мовлення забезпечить виробництво власної частини інформаційного марафону, що транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі Перший.
  • З 21 травня Суспільне транслюватиме на каналі Перший інформаційний блок марафону разом із додатковим контентом Суспільне Новини, «Суспільне. Студія», документальними фільмами власного виробництва та розслідуваннями, а також продовжить обмін контентом з усіма учасниками марафону.
  • За словами голови правління Суспільного Мовлення Миколи Чернотицького, Суспільне розширює виробництво власного контенту на Першому каналі у межах невід’ємної частини телемарафону.
  • Учасники марафону уклали Додаткову угоду до Меморандуму про взаємодію та співпрацю.

Контекст

На початку повномасштабного вторгнення найбільші комерційні мовники, телеканал «Рада» та Суспільне, об’єднались і створили цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини».

Нещодавно Державний департамент США вніс національний телемарафон «Єдині новини» до свого звіту щодо порушень прав людини в Україні за 2023 рік. У звіті ідеться, що телемарафон створив безпрецедентний рівень контролю влади над теленовинами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні