Категорія
Новини
Дата

Світові фінансові ринки відреагували на вторгнення Росії в Україну. Індекси падають, ціна нафти перевищила $100

Світові акції та прибутковість облігацій США впали в четвер, тоді як долар, золото та ціни на нафту злетіли вгору після того, як російські війська висадилися в українських містах на Чорному морі, а Україна заявила, що Москва розпочала повномасштабне вторгнення, передає Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розпродаж розпочався на азіатських торгах, у результаті чого широкий індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI за межами Японії впав на більш ніж 3,2%. Австралійські акції впали на 3%, китайські голубі фішки – на 1,3%.
  • Токійський індекс Nikkei знизився на 2,4%. Фʼючерси на фондовому ринку США також впали: S&P 500 – на 2,3%, Nasdaq – на 2,8%.
  • «Сценарій, який ми бачимо – це найгірший «ведмежий» сценарій для ринків. Немає покупців через ризики, але є багато продавців, тому ринки падають», – прокоментував Кріс Уестон, керівник відділу досліджень у Pepperstone.
  • Індекс волатильності активів, який відомий як індекс «страху», виріс більш ніж на 55% за останні девʼять днів. 
  • Фʼючерси на нафту марки Brent, що різко коливалися у середу, підскочили більш ніж на 3,5% і подолали позначку у $100 за барель у четвер вперше з вересня 2014 року. Фʼючерси на нафту West Texas Intermediate підскочили на 4,6% до $96,22 за барель – це найвищий рівень із серпня 2014 року.
  • Спотове золото підскочило більш ніж на 1,7%, досягнувши найвищого рівня з початку січня 2021 року.
  • Геополітичні загрози вплинули на прибутковість американських облігацій у четвер, внаслідок чого прибутковість 10-річних облігацій США різко знизилася до 1,868% порівняно із закриттям на рівні 1,977% у середу. Прибутковість дворічних облігацій також впала до 1,5% при закритті.
  • Розпродаж поширився на ринки криптовалют, внаслідок чого біткойн вперше за місяць упав нижче за $35 000.
  • Рубль обвалився на ранкових торгах після оголошення Путіним про військову операцію. Долар піднявся вище за 84 рублі вперше з 2016 року, євро перевищив 95 рублів вперше з 2014 року. Російський фондовий ринок відкрився обвалом більш ніж на 10%. Наразі торги на Московських та Санкт-Петербурзьких фондових біржах зупинені. 

Хроніка війни — тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні