Категорія
Новини
Дата

Світові продажі електромобілів у червні зросли на 13%, попри падіння в Європі

1 хв читання

Світові продажі повністю електричних і гібридних автомобілів зросли на 13% у червні порівняно з тим самим місяцем минулого року внаслідок зростання в Китаї, тоді як у Європі вони впали, пише Reuters із посиланням на дослідницьку компанію Rho Motion.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • На Китай припало більше 60% від загального обсягу продажів завдяки зростаючій доступності електромобілів і високим продажам BYD, що сприяло збільшенню частки гібридів на внутрішньому ринку в першій половині року, повідомив менеджер Rho Motion Чарльз Лестер.
  • У Європі щомісячні продажі знизилися на 7%, до 0,3 млн, при цьому найбільших втрат зазнали Фінляндія, Ірландія та Нідерланди, тоді як в Італії зафіксовано зростання на 34% після введення державних стимулів, додав він.
  • У США та Канаді продажі гібридних авто зросли на 6%, до 0,14 млн, за той самий місяць.
  • Продажі BYD у Бразилії різко зросли, що привело до більш ніж потроєння показників порівняно з червнем 2023 року.
  • Компанія наголошує, що регіональні відмінності дуже примітні.
  • «Загальна картина така, що у 2024 році не буде того амбітного зростання, на яке деякі сподівалися для галузі, і ми знизили наші прогнози на 5%, до 16,6 млн проданих електромобілів цього року», – сказав Лестер.

Контекст

Попит на електромобілі в останні місяці знизився після різкого зростання протягом кількох років, оскільки споживачі чекають на вихід більш доступних моделей і обирають гібридні альтернативи.

4 липня Європейська комісія запровадила тимчасове компенсаційне мито на імпорт акумуляторних електромобілів із Китаю, що посилило напруженість у відносинах із Пекіном у найбільшій на сьогодні торговельній суперечці Брюсселя. Індивідуальні мита, що застосовуються до трьох вибраних китайських виробників, такі: BYD – 17,4%, Geely – 19,9%, SAIC – 37,6%.

Інші виробники у Китаї, які не пройшли перевірку комісією, обкладаються митом у розмірі 20,8%. Мито для інших компаній, що не співпрацювали під час розслідування ЄС, становить 37,6%.

Рішення ЄС щодо електромобілів наслідує приклад США, які минулого місяця ввели 100% мито на імпорт електромобілів з Китаю, хоча цей захід має більше символічний характер, оскільки в цей час автомобілі практично не поставляються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд