Категорія
Новини
Дата

Tesla зафіксувала друге поспіль квартальне падіння постачань в умовах конкуренції з BYD

1 хв читання

Tesla зафіксувала друге поспіль квартальне падіння постачань в умовах конкуренції з BYD /Getty Images

Getty Images

Американський виробник електромобілів Tesla зафіксував друге поспіль квартальне падіння постачань. У квітні-червні компанія поставила на ринок 443 956 електромобілів – на 4,7% менше, ніж роком раніше, йдеться у пресрелізі компанії. Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували постачання на рівні 436 000 авто.

Виробничі та фінансові показники компанії Tesla, яка є публічною, можуть впливати на загальні настрої на ринку та на інвестиції в інші технологічні компанії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Поставки бюджетних моделей Model 3 і Model Y становили 422 405, інших – 21 551 шт.
  • Виробництво автомобілів Tesla у другому кварталі знизилося на 14,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 410 831 авто.
  • Поставки Tesla були вищими, ніж у китайської BYD (426 000 авто). Увага інвесторів зосереджена на тому, чи зможе BYD знову обігнати Tesla за обсягом продажів, як це було в останньому кварталі 2023 року, зазначила FT.
  • Tesla опублікує свої фінансові результати за другий квартал 2024 року після закриття ринку 23 липня.
  • Акції Tesla зростали на 6% під час торгів у вівторок, 2 липня. З початку року їхня вартість знизилася на 10,6%.

Контекст

Після багатьох років стрімкого зростання Tesla зіткнулася падінням продажів і рентабельності в умовах посилення конкуренції з боку китайських конкурентів, таких як BYD.

У січні компанія попередила, що зростання поставок у 2024 році буде «помітно нижчим», оскільки імпульс від багатомісячного зниження цін слабшає.

До цих проблем додається перехід споживачів до дешевших бензиново-електричних гібридних автомобілів, в результаті чого Tesla залишається зі зростаючим парком автомобілів, які вона намагається продати за допомогою зниження цін та стимулів.

У травні у своєму останньому звіті Tesla повідомила про мету постачати 20 млн автомобілів на рік до 2030 року, що на 10 млн менше, ніж планувалося раніше. Ілон Маск озвучував довгострокову мету щорічного зростання постачання електромобілів на рівні 50%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд