Категорія
Новини
Дата

Tesla підвищує ціни на авто в Європі через мита на електрокари китайського виробництва

1 хв читання

Компанія Tesla підняла ціни на автомобілі Model 3 в європейських країнах, включаючи Німеччину, Нідерланди та Іспанію, приблизно на €1500 залежно від варіанту моделі через мита Європейської комісії на електромобілі китайського виробництва, пише Reuters.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У червні Tesla попередила, що може підвищити ціни з липня через мита Єврокомісії, які зросли до 37,6% залежно від автовиробника.
  • За даними Європейської комісії, Tesla мала отримати мито у розмірі 20,8% на свої автомобілі, але подала запит на перерахунок ставки.

Контекст

4 липня Європейська комісія запровадила тимчасове компенсаційне мито на імпорт акумуляторних електромобілів із Китаю. Індивідуальні мита, що застосовуються до трьох вибраних китайських виробників, такі: BYD – 17,4%, Geely – 19,9% та SAIC – 37,6%.

Інші виробники у Китаї, які не пройшли перевірку комісією, обкладаються митом у розмірі 20,8%. Мито для інших компаній, що не співпрацювали під час розслідування ЄС, становить 37,6%.

Рішенню ЄК передувало розслідування щодо субсидій, яке розпочалося минулого року. У рамках розслідування ЄК дійшла попереднього висновку, що ланцюжок створення вартості акумуляторних електромобілів в Китаї отримує вигоду від несправедливого субсидування, що створює загрозу економічної шкоди для виробників у ЄС. У ході розслідування також вивчено ймовірні наслідки та вплив цих заходів на імпортерів, користувачів і споживачів у ЄС.

Рішення ЄС щодо електромобілів наслідує приклад США, які минулого місяця ввели 100% мито на імпорт електромобілів з Китаю, хоча цей захід носить більш символічний характер, оскільки в цей час автомобілі практично не поставляються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд