Категорія
Новини
Дата

Тайванська TSMC інвестує $12 млрд у розширення виробництва чипів у США – WSJ

Найбільший у світі виробник напівпровідників – тайванська компанія TSMC – найближчими місяцями оголосить про багатомільярдне розширення своїх операцій у США. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на неназвані джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • TSMC планує інвестувати близько $12 млрд у збільшення виробництва на своєму заводі у штаті Арізона. 
  • Компанія вкладе кошти у виробничі лінії з випуску передових 3-нм транзисторів, план розширення розрахований на два роки, зазначає видання.
  • Тайванська компанія зробила велику ставку на виробництво мікросхем у США після того, як Вашингтон погодився виділити сотні мільярдів на стимулювання виробництва напівпровідників.
  • Розширення є ознакою довгострокового оптимізму виробника мікросхем щодо попиту навіть в умовах ринкових потрясінь цього року, пише WSJ. 

Контекст

У серпні президент США Джо Байден підписав закон CHIPS and Science Act, який передбачає виділення $280 млрд на розвиток IT-галузі у США та наукові дослідження. Із них $52 млрд планується спрямувати на стимулювання виробництва напівпровідників на території США. Закон, ухвалений на тлі глобального дефіциту чипів, покликаний відродити інновації у США на противагу зростаючому технологічному домінуванню Китаю.

Дефіцит напівпровідників став стимулом також для американських виробників інвестувати в нові заводи, аби задовольнити зростаючий попит на ґаджети у всьому світі. 

Проте влада США побоювалася, що без втручання уряду виробники чипів продовжуватимуть переводити виробництво до Китаю, не залишаючи США можливості отримувати прибуток від галузі. Такі побоювання практично виправдалися після того, як Intel звернулася до Мінторгу США із пропозицією придбати занедбаний завод у Китаї. Згодом компанія все-таки відмовилася від реалізації цього плану.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні