Категорія
Новини
Дата

«Тедіс Україна» програла суд АМКУ щодо штрафу на 274 млн грн. Тепер має сплатити ще й 100% пені

Верховний Суд відмовив ТОВ «Тедіс Україна» у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження рішення Антимонопольного комітету, яким компанію було оштрафовано на 274 млн грн за неповне виконання іншого рішення Комітету. Тепер «Тедіс» має сплатити ще й пеню в розмірі 100% від суми штрафу, йдеться в повідомленні пресслужби АМКУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як зазначає АМКУ, постанова Верховного Суду, прийнята на користь Комітету, є остаточною та не підлягає подальшому оскарженню.
  • «У звʼязку з тим, що ТОВ «Тедіс Україна» після того, як рішення про відмову апеляційною інстанцією у задоволенні позовних вимог набрало законної сили, не сплатило штраф, накладений рішенням Комітету від 17.03.2021 № 151-р, до його розміру нараховувалася пеня», – повідомив АМКУ.
  • Оскільки станом на 3 серпня 2023 року компанія не повідомила АМКУ про сплату штрафу, наразі пеня складає 274 млн грн, йдеться у повідомленні.

Контекст

16 грудня 2016 року АМКУ визнав, що ТОВ «Тедіс Україна» в 2013–2015 роках зловживало монопольним (домінуючим) становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет. За це компанію було оштрафовано на понад 431 млн грн.

Штрафи «Тедіс Україна» сплатила частинами протягом 2017–2020 років, але додаткові зобов’язання щодо усунення причин порушення законодавства не були виконані в повному обсязі, заявляли в АМКУ.

За це комітет в межах нової справи знову оштрафував «Тедіс Україна», цього разу – на 274,2 млн грн. Компанія оскаржила цей штраф у господарському суді – рішення комітету щодо нового штрафу було визнано недійсним. АМКУ не погодився з таким рішенням і звернувся зі скаргою до Північного апеляційного госпсуду.

У березні цього року Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу АМКУ та зобов’язав тютюнового дистрибʼютора сплатити штраф у понад 274 млн грн. Після цього компанія подала касацію до Верховного Суду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні