Категорія
Новини
Дата

Tesla готується до скорочення постачань другий квартал поспіль через слабкий попит і жорстку конкуренцію в Китаї

2 хв читання

Постачання Tesla, ймовірно, впали на 3,7% у другому кварталі до 438 019 автівок, вперше провідний виробник електромобілів готується оголосити про спад два квартали поспіль, пише Reuters. Компанія стикається з жорсткою конкуренцією в Китаї і слабкий попит через відсутність доступних нових моделей.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується, що компанія поставила 438 019 автомобілів у період з квітня по червень, відповідно до середньої оцінки, заснованої на прогнозах 12 аналітиків, опитаних LSEG. Виробник електромобілів має оголосити результати у вівторок.
  • Аналітик Barclays Ден Леві передбачав падіння постачання у другому кварталі на 11%, найбільше за всю історію Tesla. 
  • Акції Tesla втратили чверть своєї вартості цього року, що зробило їх одними з найгірших показників в індексі S&P 500, незважаючи на квітневий прогноз Маска про те, що Tesla зможе збільшити продажі цього року. Він скоротив витрати, у тому числі за рахунок масових звільнень.
  • Деякі аналітики очікують, що цього року компанія повідомить про перше річне падіння продажів. У період із січня по березень поставки впали найбільше майже за чотири роки і не виправдали очікувань Уолл-стріт.
  • Продажі Tesla були особливо слабкими в Європі, де у травні продажі впали на 36% через скорочення субсидій на електромобілі та низький попит з боку операторів автопарків, на частку яких минулого року припало майже половина продажів компанії в регіоні.
  • Оскільки конкуренти у Китаї випустили дешевші моделі, Tesla не поспішала виводити на ринок нові розробки. У квітні Маск заявив, що Tesla представить нові моделі пізніше цього року, в тому числі доступні автомобілі, але не повідомив подробиць про ціни.
  • У травні у своєму останньому звіті Tesla повідомила про свою мету постачати 20 млн автомобілів на рік до 2030 року, що є серйозною зміною після багаторічних заяв про довгострокову мету щорічного зростання постачання електромобілів на рівні 50%.

Контекст

Tesla зіткнулася з проблемами після багатьох років швидкого зростання, яке допомогло їй стати найдорожчим автовиробником у світі. У січні компанія попередила, що зростання поставок у 2024 році буде «помітно нижчим», оскільки імпульс від багатомісячного зниження цін слабшає.

До цих проблем додається перехід споживачів до дешевших бензиново-електричних гібридних автомобілів, в результаті чого Tesla залишається з зростаючим парком автомобілів, які вона намагається продати за допомогою зниження цін та стимулів.

Раніше цього року генеральний директор Ілон Маск відклав плани створення абсолютно нового, більш дешевого електромобіля і переключив увагу Tesla на роботаксі, що викликало занепокоєння у деяких інвесторів, які побоюються, що автономні технології буде важко вдосконалити. 

Tesla оновила свій седан Model 3 наприкінці минулого року, але без серйозних змін у дизайні. Її позашляховик Model Y, її преміум-седан Model S і позашляховик Model X не зазнали серйозних змін за останні роки.

Компанія почала постачання своїх Cybertrucks наприкінці минулого року, але Маск не розраховує розпочати масове виробництво автомобіля до 2025 року. Пікап страждає від відгуків та проблем з якістю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд