Категорія
Новини
Дата

Tesla планує збудувати автозавод в Іспанії за €4,5 млрд – Reuters

Американський виробник електромобілів Tesla планує збудувати власний завод. Обсяг інвестицій у проєкт може перевищити €4,5 млрд, пише Reuters із посиланням на джерела місцевого видання Cinco Dias.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними джерел, Tesla веде переговори з урядом іспанської Валенсії щодо будівництва автомобільного заводу.
  • Представник регіонального уряду Валенсії підтвердив Reuters переговори з невідомою компанією про «великі інвестиції в автомобільну промисловість». Більш детальної інформації він не надав, пославшись на конфіденційність перемовин.

Контекст

Іспанія – другий за величиною автовиробник у Європі. Ця країна активно залучає інвестиції у виробництво як акумуляторів, так і електромобілів, використовуючи фонди відновлення після пандемії COVID. 

Раніше Volkswagen заявив, що вкладе €10 млрд у будівництво заводу з виробництва акумуляторів потужністю 40 ГВт-год у Сагунто, поблизу Валенсії. Виробництво на ньому мають запустити до 2026 року.

У Валенсії також знаходиться завод компанії Ford, яка планує розпочати там виробництво електромобілів.

Акції Tesla Inc. 7 червня підскочили до семимісячного максимуму через тягу інвесторів до технологічних акцій і позитивних новин для компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні