Категорія
Новини
Дата

Tesla подорожчала на $240 млрд після 13-денної серії зростання акцій

Рекордна 13-денна серія зростання акцій Tesla завершилася в середу, 14 червня. Вартість американського автовиробника зросла за цей період на $240 млрд, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під час цієї серії акції Tesla виросли більш ніж на 40%, підвищивши її ринкову вартість приблизно до $814 млрд. Приріст ринкової капіталізації сягнув майже $240 млрд, або більше, ніж повна вартість японської Toyota – другого за вартістю світового автовиробника, зазначає агентство.
  • За даними S3 Partners, 13-денне зростання Tesla обійшлося спекулянтам у понад $7 млрд. А з початку року вони зазнали збитків майже у $12,7 млрд.
  • Оптимізм інвесторів повʼязують із заявами конкуруючих з GM та Ford Motor про наміри використовувати розроблений Tesla розʼєм типу NACS для підключення своїх електромобілів до зарядних станцій на території Північної Америки. Покупців акцій надихає те, що поява додаткових клієнтів у мережі зарядних станцій Supercharger може стати для Tesla новим джерелом доходу.

Контекст

Після різкого зростання на початку цього року акції Tesla перебували в неспокійній ситуації протягом останніх кількох місяців. 

Зниження цін на автомобілі Tesla, на яке компанія пішла для стимулювання попиту, призвело до зменшення прибутку виробника електромобілів у першому кварталі на 24%, до $2,5 млрд. Цьогоріч компанія знизила ціни на моделі в США на 14–25%. 

Операційна маржа Tesla, показник прибутковості, впала до 11,4% із 19,2% за перші три місяці 2022 року. Маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022 році, а General Motors Co. – близько 6,6%.

На тлі зростання акцій Tesla Ілон Маск знову зайняв перше місце в списку багатих людей світу. Згідно з рейтингом Forbes, статки бізнесмена становлять $234,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні