Tesla відкликає понад 2 млн електромобілів через проблеми з автопілотом /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Tesla відкликає понад 2 млн електромобілів через проблеми з автопілотом

Shutterstock

Американський автовиробник Tesla відкликає понад 2 млн електромобілів через проблеми з автопілотом Autosteer, повідомило Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Кампанія торкнеться майже всіх проданих у США електромобілів Tesla, зазначає ABC News.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Регулятор вважає, що у певних обставинах при включеному автопілоті, коли водій не готовий втручатися в керування у разі потреби або не може розпізнати, чи працює система Autosteer, може зрости ризик аварії. 
  • У деяких випадках функцій системи може бути недостатньо для запобігання неправильному її використанню водієм, зазначило NHTSA.
  • Йдеться про автомобілі Tesla Model S, які були випущені у 2012-2023 рр., Model X виробництва 2016-2023 рр., Model 3 випуску 2017-2023 рр. та Model Y 2020-2023 рр. випуску. Як зазначає ABC News, кампанія торкнеться майже всіх проданих у США електромобілів Tesla.
  • Для усунення проблеми Tesla дистанційно оновить програмне забезпечення електромобілів.

Контекст

Автопілот входить до стандартної комплектації кожного нового електромобіля Tesla. Він використовує камери для зіставлення швидкості автомобіля з навколишнім рухом і допомагає водіям керувати машиною у чітко позначених смугах руху. При цьому водій має весь час тримати руки на кермі та стежити за дорогою.

Технологія автопілота могла стати причиною кількох гучних аварій, які змусили регулювальні органи втрутитися. 16 лютого цього року NHTSA змусила Tesla відкликати 362 000 своїх автомобілів через побоювання, що її програмне забезпечення FSD може призвести до аварій на дорогах. 

Тоді ж акціонери Tesla подали до суду на компанію через ймовірну помилковість заяв про можливості автопілота, які, на їхню думку, завдали шкоди акціонерній вартості Tesla. Позивачі стверджували, що Tesla чотири роки приховувала, що її автопілот може спричинити серйозний ризик аварій та травм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні