Категорія
Новини
Дата

«Тимчасовий коридор». З порту «Південний» вийшло два судна з металопродукцією

Тимчасовим коридором з чорноморських морських портів йдуть ще два судна, які були заблоковані у порту «Південний» через війну, повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Балкери Anna-Theresa (прапор Ліберія) та Ocean Courtesy (Маршаллові острови) вийшли з порту «Південний» і рухаються встановленим коридором у напрямку Босфору.
  • На борту – 56 000 т чавуну та 172 000 т залізорудного концентрату, зазначили в Мінінфраструктури.
  • Обидва балкери знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту «Південний» до повномасштабного вторгнення. Балкер Anna-Theresa знаходився в порту з 22 лютого 2022 року, а Ocean Courtesy – з 16 лютого 2022-го.
«Тимчасовий коридор». З порту «Південний» вийшло два судна з металопродукцією /Фото 1

Один із балкерів, який вийшов із порту «Південний». Фото: пресслужба Мінінфраструктури

Контекст

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6, тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року. 

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). 

Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство та закликала РФ припинити будь-які погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій.

Коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний» на момент повномасштабного вторгнення РФ.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалося вже чотири судна. Першими цей шлях пройшли контейнеровоз Joseph Schulte та балкер Primus 16 та 27 серпня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні