Категорія
Новини
Дата

Toyota закриває завод заводі в Росії і звільняє офісних працівників

Російський підрозділ автоконцерну Toyota Motor Corporation повністю припиняє виробництво автомобілів на своєму заводі в Петербурзі, пише «КоммерсантЪ». Рішення повʼязане з неможливістю відновити постачання комплектуючих до РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Завод Toyota буде законсервовано. Джерело, близьке до влади міста, повідомило, що розглядається варіант продажу активу. При цьому випуск автомобілів Toyota на ньому не відновиться, зазначило інше джерело видання.

- Також передбачається оптимізація діяльності московського офісу. «Компанія хоче «нормально» розлучитися зі співробітниками як заводу, так і офісу – їм нібито запропонують підвищені виплати», пише видання. Йдеться про виплати у розмірі від 12 окладів.

Контекст

На початку березня Toyota призупинила постачання в РФ та виробництво на автозаводі у Петербурзі. Водночас компанія заявляла, що не планує закривати завод і йти з російського ринку.

ТОВ «Тойота Мотор» зареєстроване у 2001 році. Завод Toyota у Петербурзі потужністю 100 000 автомобілів на рік, введений в експлуатацію наприкінці 2007 року. Підприємство випускало моделі RAV4 та Camry. 

За даними Асоціації європейського бізнесу, продажі Toyota в РФ у першому півріччі 2022 року впали в 2,8 рази, до 20 337 штук. Частка ринку становила 5,5% (-1,2 в.п.).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні