Категорія
Новини
Дата

Ціна російської нафти Urals впала нижче $38 за барель

Вартість флагманської російської нафти Urals впала нижче $38 за барель. Ця ціна вдвічі нижча порівняно з еталонною маркою Brent і значно нижча від ліміту, встановленого Групою семи, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними Argus Media, 6 січня нафта сорту Urals коштувала $37,8 за барель у порту Балтійського моря Приморськ. Brent того ж дня торгувалася на рівні $78,57. Це свідчить про зростання дисконту для російської нафти, зазначає агентство.
  • Російська нафта ESPO, що експортується з портів на Далекому Сході, продовжує торгуватися трохи вище встановленого обмеження цін, свідчать дані Argus.
  • На ціни вплинула, ймовірно, втрата європейського ринку, тому що вона поставила РФ у залежність від Китаю та Індії, зазначає агентство. І через те, що танкерам доводиться пливти на тисячі миль більше, щоб доставити вантаж із західних російських портів до цих покупців, вартість фрахту різко зросла. Це змушує знижувати ціни, щоб конкурувати з поставками з Близького Сходу.

Контекст

З 5 грудня країни G7 у відповідь на агресію проти України заборонили надання низки послуг, включаючи судноплавне страхування та торгове фінансування, повʼязані з морськими перевезеннями нафти російського походження. При цьому від ембарго звільняються постачання нафти за ціною $60 за барель і нижче. Такі ж обмеження для російських нафтопродуктів набудуть чинності 5 лютого 2023 року. Поки що гранична ціна на них не оголошена.

Російські постачання сирої нафти впали до найнижчого рівня за 2022-й протягом останніх чотирьох тижнів року, оскільки санкції Заходу обмежують експорт РФ у відповідь на її вторгнення в Україну.

Загальні морські перевезення країни знизилися на 117 000 барелів на день, до 2,615 млн барелів у середньому за чотири тижні, показники були найнижчими за рік. Постачання до Європи майже повністю припинилися, а до Азії теж скоротилися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні