Ціни на какао досягли рекордного рівня. Кава та цукор також подорожчали /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ціни на какао досягли рекордного рівня. Кава та цукор також подорожчали

Getty Images

Ф'ючерси на какао в Нью-Йорку та Лондоні піднялися до рекордних максимумів у понеділок, 18 вересня, повідомляє Nasdaq. Цьому сприяв дефіцит пропозиції після поганих урожаїв у Західній Африці, тоді як ціни на каву та цукор також зросли.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Липневі ціни на какао у Нью-Йорку зросли на 0,1% до $7230 за метричну тонну, перед цим встановивши рекордний максимум – $7735.
  • Липневі ціни на какао в Лондоні зросли на 2,7% до £5921 за метричну тонну після досягнення рекордного рівня £6246.
  • Водночас травневі ціни на каву робуста зросли на 0,9% до $3339 за тонну. Очікується, що врожай арабіки зіткнеться з надлишком пропозиції, тоді як кава робуста відчуватиме дефіцит четвертий рік поспіль у сезоні 2024/25. Травнева ціна на каву арабіка також зросла, зокремаЮ на 0,03% до $1,83 за фунт.
  • Травнева ціна на тростинний цукор (цукор-сирець) зросла на 0,1% до 22,15 центів за фунт. Дилери заявили, що ринок, як і раніше, підтримується побоюваннями, що посуха призведе до скорочення урожаю тростини в регіоні Центр-Південь Бразилії в наступному сезоні 2024/25.
  • Травнева ціна на білий цукор підвищилась на 0,4% до $626 за тонну.

Контекст

У березні світові ціни на какао-боби подолали рекордну позначку в $7000 за тонну, згідно з даними ICE Futures. З початку 2024-го вартість сировини для виробництва шоколаду зросла більш як на 65%.

Причина – четвертий рік поспіль неврожаї в Кот-д’Івуарі та Гані (60% світового виробництва бобів) через аномальні погодні умови – спочатку зливи, а згодом посуха, пише Reuters. Як наслідок – заводи з виробництва какао в цих країнах припинили або скоротили переробку. Це може призвести до стрибка цін на шоколад у світі. Як на цей виклик реагують українські кондитерські фабрики – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні