Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту впали до рівня грудня 2021 року через проблеми в банківській сфері

У середу світові ціни на нафту впали на 4% – до найнижчого рівня з кінця 2021 року, оскільки занепокоєння через Credit Suisse налякало світові ринки та нівелювало надії на відновлення попиту на нафту в Китаї, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перші ознаки занепокоєння на ринку зʼявилися після того, як найбільший інвестор Credit Suisse заявив, що не може надати швейцарському банку більше фінансової допомоги, що спровокувало стрімке падіння його акцій.
  • Нафта марки Brent на 16:40 за київським часом падала на $3, або на 3,9%, до $74,3 за барель – найнижчого рівня з грудня 2021 року. 
  • Ціна на американську нафту WTI падала на $2,9, або на 4,1%, до $68,4, також досягнувши найнижчого рівня з грудня 2021 року.
  • «Страхи Credit Suisse та глобальної банківської системи сильно впливають на настрої», – сказав Reuters Крейг Ерлам з брокерської компанії OANDA. – Прогноз раптово став дуже невизначеним, і це в короткостроковій перспективі вдарило по цінах на нафту».

Контекст

Акції Credit Suisse на торгах на Швейцарській фондовій біржі (SIX) 15 березня оновили свій історичний мінімум. Котирування другого за величиною банку Швейцарії впали майже на 30%, що стало найсильнішим падінням за один день.

Нафта зросла раніше завдяки статистиці, яка засвідчила, що економічна активність Китаю пожвавилася в перші два місяці 2023 року після закінчення суворих заходів стримування COVID-19.

На настрої інвесторів на ринку нафти також вплинув звіт Міжнародного енергетичного агентства, яке прогнозує перевищення пропозиції нафти над попитом у першому півріччі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні