Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту оновили мінімум двох місяців через зміцнення долара і ковідні обмеження в Китаї

Ціни на нафту в понеділок впали до мінімуму за два місяці, знизившись приблизно на $1 за барель на відкритті торгів. На ціни тиснуть побоювання щодо попиту на пальне в Китаї та зміцнення долара США, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фʼючерси на нафту марки Brent на січень знизилися на 70 центів, або 0,75%, до $86,93 доларів за барель на 11:24 за Києвом.
  • Грудневі ф’ючерси на американську WTI становили $79,59 за барель, що на 50 центів або 0,7% нижче до закінчення терміну дії контракту пізніше в понеділок. 

Контекст

Обидва контрольні показники закрилися в пʼятницю на найнижчому рівні з 27 вересня, продовжуючи втрати другий тиждень поспіль. За цей період ціна на Brent впала на 9%, а WTI – на 10%.

«Окрім слабкого прогнозу попиту через обмеження COVID-19 в Китаї, сьогоднішнє відновлення курсу долара також є ведмежим фактором для цін на нафту», – сказала Тіна Тенг, аналітик CMC Markets.

За її словами, настрої інвесторів погіршуються, оскільки всі останні економічні дані великих країн вказують на рецесію, особливо у Великій Британії та зоні євро.

Кількість нових випадків COVID у Китаї залишалася близькою до квітневих піків, оскільки країна бореться зі спалахами по всій країні та у великих містах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні