Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту падають четвертий день поспіль. Ринок очікує рішення ФРС щодо ключової ставки

Нафта дешевшає в понеділок через занепокоєння інвесторів щодо можливого падіння попиту, яке може викликати очікуване підвищення процентних ставок у США. Ціни знижуються вже четвертий день поспіль, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На 9:18 за Кивом ціни на нафту марки Brent знижувалися на 0,70%, до $97,69.
  • Ціна на американську нафту марки WTI впала до $93,93 (-0,82%). Нафта дешевшає четверту сесію поспіль, зазначає Reuters.
  • Ціни перебувають під тиском через можливе побоювання, що «агресивне підвищення» процентної ставки ФРС уповільнить світову економіку і знизить попит на паливо, зазначив Тецу Еморі, виконавчий директор Emori Fund Management Inc.
  • «Мляве відновлення китайської економіки також впливає на настрої учасників ринку», – додав він.

Контекст

Чиновники ФРС не виключають, що центробанк підвищить ставки зразу на 75 базисних пунктів на засіданні 26-27 липня. Таким чином Федрезерв бореться зі стрімкою інфляцією, посилюючи тиск на попит.

Китайська економіка у другому кварталі дивом уникла спаду, збільшившись лише на 0,4% у річному обчисленні, через карантинні обмеження, слабкий сектор нерухомості та обережні споживчі настрої.

Ціни на нафту зросли приблизно на 25% за рік, хоча ф’ючерси втратили більшу частину приросту, який спостерігався після вторгнення РФ в Україну наприкінці лютого.

Вторгнення Росії спонукало багатьох споживачів відмовитися від російської нафти, і це призвело до того, що Саудівська Аравія та Ірак перенаправили більше нафти до Європи, пише Bloomberg. США виступають за обмеження ціни на російську нафту, щоб обмежити доходи, які надходять до Кремля для фінансування війни проти України, і цього тижня представник Мінфіну відвідає Європу, щоб заручитися підтримкою союзників у цьому питанні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні