Категорія
Новини
Дата

TSMC розпочинає масове виробництво передових чипів на Тайвані

1 хв читання

Виробник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd (TSMC) розпочав масове виробництво своїх передових мікросхем на півдні Тайваню, пише Reuters. Компанія продовжить нарощувати потужності на острові.

Ключові факти

  • Йдеться про масове виробництво чипів за 3-нанометровою технологією, TSMC займає домінуюче положення як виробник передових мікросхем, що використовуються в різних технологіях, від мобільних телефонів до винищувачів.
  • «TSMC зберігає своє технологічне лідерство, інвестуючи значні кошти в Тайвань», – заявив голова TSMC Марк Лю на церемонії, присвяченій розширенню виробництва та потужностей у південному місті Тайнань. Лю сказав, що попит на 3-нанометровий чип фірми був «дуже високим», що зумовлено новими технологіями, включаючи 5G та продукти для високопродуктивних обчислень. 
  • Раніше TSMC заявила, що потроїть заплановані інвестиції у свій новий завод в Аризоні до $40 млрд, що є однією із найбільших іноземних інвестицій в історії США.
  • Тайванська компанія, основними клієнтами якої є Apple Inc та Nvidia Corp, також будує завод з виробництва чипів у Японії та заявила, що знаходиться на ранніх стадіях розгляду потенційної експансії до Німеччини. TSMC працює над будівництвом заводів для 2-нанометрових чипів наступного покоління, які планувалося виробляти на півночі та в центрі Тайваню.
  • Компанія неодноразово заявляла, що основна частина її виробництва залишиться на Тайвані.

Контекст

Найбільший у світі виробник чипів TSMC веде переговори з ключовими постачальниками про створення свого першого потенційного європейського заводу в німецькому місті Дрезден, що дозволить виробнику мікросхем отримати вигоду від попиту з боку автомобільної промисловості регіону.

Закордонна експансія TSMC повʼязана з тим, що глобальні виробники мікросхем, такі як Intel та Samsung, прагнуть розширити свої потужності. Три найбільші виробники чипів у світі мають намір інвестувати не менше $380 млрд протягом наступного десятиліття в будівництво нових заводів на Тайвані, у Південній Кореї, США, Японії, Німеччині, Ірландії та Ізраїлі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні