Категорія
Новини
Дата

TSMC розпочинає масове виробництво передових чипів на Тайвані

Виробник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd (TSMC) розпочав масове виробництво своїх передових мікросхем на півдні Тайваню, пише Reuters. Компанія продовжить нарощувати потужності на острові.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Йдеться про масове виробництво чипів за 3-нанометровою технологією, TSMC займає домінуюче положення як виробник передових мікросхем, що використовуються в різних технологіях, від мобільних телефонів до винищувачів.
  • «TSMC зберігає своє технологічне лідерство, інвестуючи значні кошти в Тайвань», – заявив голова TSMC Марк Лю на церемонії, присвяченій розширенню виробництва та потужностей у південному місті Тайнань. Лю сказав, що попит на 3-нанометровий чип фірми був «дуже високим», що зумовлено новими технологіями, включаючи 5G та продукти для високопродуктивних обчислень. 
  • Раніше TSMC заявила, що потроїть заплановані інвестиції у свій новий завод в Аризоні до $40 млрд, що є однією із найбільших іноземних інвестицій в історії США.
  • Тайванська компанія, основними клієнтами якої є Apple Inc та Nvidia Corp, також будує завод з виробництва чипів у Японії та заявила, що знаходиться на ранніх стадіях розгляду потенційної експансії до Німеччини. TSMC працює над будівництвом заводів для 2-нанометрових чипів наступного покоління, які планувалося виробляти на півночі та в центрі Тайваню.
  • Компанія неодноразово заявляла, що основна частина її виробництва залишиться на Тайвані.

Контекст

Найбільший у світі виробник чипів TSMC веде переговори з ключовими постачальниками про створення свого першого потенційного європейського заводу в німецькому місті Дрезден, що дозволить виробнику мікросхем отримати вигоду від попиту з боку автомобільної промисловості регіону.

Закордонна експансія TSMC повʼязана з тим, що глобальні виробники мікросхем, такі як Intel та Samsung, прагнуть розширити свої потужності. Три найбільші виробники чипів у світі мають намір інвестувати не менше $380 млрд протягом наступного десятиліття в будівництво нових заводів на Тайвані, у Південній Кореї, США, Японії, Німеччині, Ірландії та Ізраїлі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні