Категорія
Новини
Дата

Twitter зазнав масованої спам-атаки через протести в Китаї

У неділю команда Twitter, яка займається боротьбою з пропагандою, зіткнулася з потоком непристойного контенту в Китаї, який, за словами аналітиків, був спрямований на зменшення потоку новин про масові протести в країні проти карантинних обмежень, пише Washington Post.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Численні китайськомовні облікові записи, багато з яких були неактивні місяцями чи роками, ожили вранці в неділю та почали спамити соцмережу посиланнями на ескорт-послуги та інші пропозиції для дорослих поруч із назвами міст.
  • Такі дії спрямовані на скорочення потоку новин про масові протести в великих китайських містах та університетах проти обмежень, пов’язаних з коронавірусом.
  • За словами нещодавно звільненого співробітника Twitter, це не перший випадок, коли облікові записи, повʼязані з урядом, використовують цю техніку. Але в минулому цей метод використовували здебільшого для дискредитації окремого облікового запису або невеликої групи, згадуючи їх імена в ескорт-рекламі.
  • «Це відома проблема, з якою наша команда справлялася вручну, крім автоматичного засобу, який ми впровадили», – сказав колишній співробітник Twitter на умовах анонімності.
  • За оцінками співробітників, що залишилися, в результаті масових скорочень і звільнень загальний штат Twitter скоротився з 7500 до приблизно 2000 осіб. Деякі групи, у тому числі з питань прав людини, безпеки та операцій іноземного впливу, що вводять в оману, були скорочені до декількох осіб або взагалі залишилися без персоналу.

Контекст

Протести в Китаї почалися після того, як в минулий четвер під час пожежі в місті Урумчі загинули 10 людей. Цей випадок став каталізатором для спалаху громадського роздратування політикою щодо боротьби з коронавірусом. Тому що в інтернеті з’явилися відео, які можуть означати, що саме жорсткі заходи локдауну завадили пожежникам врятувати жертв пожежі. 

CNN пише, що від Шанхаю до Пекіна люди вийшли на вулиці, щоб «вшанувати загиблих в Урумчі, висловитися проти політики «нульової терпимості» до COVID-19, а також вимагати свободи і демократії».

Студенти із десятків університетів вийшли на протест з транспарантами в руках. У багатьох регіонах Китаю жителі закритих на карантин районів зламали загородження і вийшли на вулиці.

Акції протесту в Китаї вже називають «безпрецедентним проявом непокори» за весь час правління Сі Цзіньпіна. В Шанхаї поліція обгородила центр міста, щоб туди не міг прийти натовп. На вулицях побільшало поліцейських патрулів. 

Протести на ключовому виробництві Apple в китайському Чженчжоу, ймовірно, призведуть до скорочення виробництва iPhone Pro на близько 6 млн одиниць в 2022 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні