Категорія
Новини
Дата

Twitter подав позов проти Ілона Маска. Компанія вимагає довести до кінця угоду на $44 млрд

Twitter у вівторок подала до суду на американського бізнесмена Ілона Маска, пише Reuters. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про покупку соціальної мережі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Twitter вимагає, щоб суд зобовʼязав главу Tesla и SpaceX завершити угоду та придбати акції за раніше встановленою ціною – $54,2 за акцію.
  • У позовній заяві, зокрема, зазначено, що «Маск імовірно впевнений, що може передумати, завдати шкоди компанії, знищити її біржову ціну і спокійно піти».
  • З моменту оголошення про угоду у компанії «на підйомі» кількість звільнень, йдеться також у заяві.
  • У Twitter також повідомили, що не надали Маску більше даних про спам-акаунти через побоювання, що він відмовиться від угоди і займеться створенням конкуруючої платформи.
  • Компанія також звинуватила мільярдера в тому, що той «таємно» скуповував великі пакети акцій компанії в січні-березні, не повідомивши про це регуляторів.
  • У вівторок акції Twitter коштували трохи більше $34 – у квітні, коли угоду з Маском було схвалено Радою директорів соцмережі, вонb котирувалася на рівні понад $50.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери мали отримати по $54,2 за кожну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планувалося до кінця 2022 року.

Згодом Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $44 млрд для своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів.

Маск відмовився від угоди на початку липня під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні