Категорія
Новини
Дата

Twitter зазнав хакерської атаки. У мережу потрапили дані 200 млн користувачів

1 хв читання

Хакери вкрали електронні адреси понад 200 млн користувачів Twitter та оприлюднили їх на хакерському онлайн-форумі, пише Reuters.

Ключові факти

  • Це призведе до великої кількості хакерських атак, цілеспрямованого фішингу та доксінгу, вважає Алон Гал, співзасновник ізраїльської компанії з моніторингу кібербезпеки Hudson Rock. Ізраїльський фахівець назвав це «одним із найбільших витоків». 
  • Twitter не прокоментував дані, які Гал вперше опублікував у соцмережах 24 грудня. Наразі не зрозуміло, як компанія розвʼязала цю проблему.
  • Злом міг статися ще 2021 року, тобто до того, як Ілон Маск став власником компанії минулого року. Але на продаж викрадену базу даних виставили тільки зараз, зазначає агентство.
  • Оцінки розміру та масштабу наслідків різнилися. На початку йшлося про можливе викрадення 400 млн адрес електронної пошти та номерів телефонів.
  • Серйозний злом платформи Twitter може зацікавити регуляторів по обидва боки Атлантики – у США та в Ірландії, де Twitter має свою європейську штаб-квартиру.

Контекст

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат перших місяців роботи Twitter під керівництвом Маска. 

Раніше Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

У липні 2020 року облікові записи цілого ряду публічних особистостей, в тому числі політиків і засновників великих компаній, були зламані хакерами в шахрайських цілях.

Зловмисники, ідентифіковані незабаром після інциденту, скористалися доступом до внутрішньої мережі Twitter для зміни електронних адрес і облікових даних, які їх цікавлять користувачів і захоплення контролю над їх акаунтами. 

В цілому хакери намагалися атакувати 130 облікових записів, і у 45 з них були змінені паролі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні