Категорія
Новини
Дата

Twitter зазнав хакерської атаки. У мережу потрапили дані 200 млн користувачів

Хакери вкрали електронні адреси понад 200 млн користувачів Twitter та оприлюднили їх на хакерському онлайн-форумі, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це призведе до великої кількості хакерських атак, цілеспрямованого фішингу та доксінгу, вважає Алон Гал, співзасновник ізраїльської компанії з моніторингу кібербезпеки Hudson Rock. Ізраїльський фахівець назвав це «одним із найбільших витоків». 
  • Twitter не прокоментував дані, які Гал вперше опублікував у соцмережах 24 грудня. Наразі не зрозуміло, як компанія розвʼязала цю проблему.
  • Злом міг статися ще 2021 року, тобто до того, як Ілон Маск став власником компанії минулого року. Але на продаж викрадену базу даних виставили тільки зараз, зазначає агентство.
  • Оцінки розміру та масштабу наслідків різнилися. На початку йшлося про можливе викрадення 400 млн адрес електронної пошти та номерів телефонів.
  • Серйозний злом платформи Twitter може зацікавити регуляторів по обидва боки Атлантики – у США та в Ірландії, де Twitter має свою європейську штаб-квартиру.

Контекст

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат перших місяців роботи Twitter під керівництвом Маска. 

Раніше Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

У липні 2020 року облікові записи цілого ряду публічних особистостей, в тому числі політиків і засновників великих компаній, були зламані хакерами в шахрайських цілях.

Зловмисники, ідентифіковані незабаром після інциденту, скористалися доступом до внутрішньої мережі Twitter для зміни електронних адрес і облікових даних, які їх цікавлять користувачів і захоплення контролю над їх акаунтами. 

В цілому хакери намагалися атакувати 130 облікових записів, і у 45 з них були змінені паролі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні