Користувачі Twitter проголосували за відставку Ілона Маска з поста гендиректора соцмережі (Оновлено) /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Користувачі Twitter проголосували за відставку Ілона Маска з поста гендиректора соцмережі (Оновлено)

2 хв читання

Колаж Анна Наконечна

Генеральний директор Twitter Маск у неділю запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Ключові факти

  • Опитування має завершитися за кілька годин, хоча мільярдер не повідомив подробиць про те, коли він піде у відставку, якщо за це проголосують користувачі соцмережі.
  • Станом на 11:00 19 грудня в цьому опитуванні взяли участь понад 15 млн користувачів. Відповідаючи на коментар одного з користувачів Twitter про можливу зміну генерального директора, Маск сказав: «Наступника немає». Минулого місяця Маск заявив суду Делаверу, що скоротить свій час у Twitter і зрештою знайде нового лідера для управління компанією.
  • Це опитування проводиться після недільного оновлення політики Twitter, яке забороняє облікові записи, створені виключно з метою просування інших компаній у соціальних мережах та контенту, що містить посилання чи імена користувачів для конкурентних платформ. За кілька хвилин до голосування Маск попросив вибачення та написав: «Надалі буде голосування за серйозні зміни в політиці».
  • Через кілька годин Twitter почав опитування користувачів, щодо того, чи потрібна платформі політика, що забороняє облікові записи, які рекламують інші платформи соціальних мереж у Twitter.

Оновлено. Опитування завершено. 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска з поста гендиректора Twitter.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні