Користувачі Twitter проголосували за відставку Ілона Маска з поста гендиректора соцмережі (Оновлено) /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Користувачі Twitter проголосували за відставку Ілона Маска з поста гендиректора соцмережі (Оновлено)

Колаж Анна Наконечна

Генеральний директор Twitter Маск у неділю запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Опитування має завершитися за кілька годин, хоча мільярдер не повідомив подробиць про те, коли він піде у відставку, якщо за це проголосують користувачі соцмережі.
  • Станом на 11:00 19 грудня в цьому опитуванні взяли участь понад 15 млн користувачів. Відповідаючи на коментар одного з користувачів Twitter про можливу зміну генерального директора, Маск сказав: «Наступника немає». Минулого місяця Маск заявив суду Делаверу, що скоротить свій час у Twitter і зрештою знайде нового лідера для управління компанією.
  • Це опитування проводиться після недільного оновлення політики Twitter, яке забороняє облікові записи, створені виключно з метою просування інших компаній у соціальних мережах та контенту, що містить посилання чи імена користувачів для конкурентних платформ. За кілька хвилин до голосування Маск попросив вибачення та написав: «Надалі буде голосування за серйозні зміни в політиці».
  • Через кілька годин Twitter почав опитування користувачів, щодо того, чи потрібна платформі політика, що забороняє облікові записи, які рекламують інші платформи соціальних мереж у Twitter.

Оновлено. Опитування завершено. 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска з поста гендиректора Twitter.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні