Категорія
Новини
Дата

На Twitter подали до суду через заплановані масові звільнення

1 хв читання

Співробітники подали до суду на компанію Twitter Inc. через план її нового власника, мільярдера Ілона Маска, скоротити близько 3700 робочих місць, що, за словами працівників, компанія робить без попереднього повідомлення та з порушенням федерального й каліфорнійського законодавства, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Колективний позов було подано у четвер до Федерального суду Сан-Франциско.
  • Зазначається, що Twitter має намір розпочати скорочення персоналу вже сьогодні, про відповідні плани співробітників компанії було поінформовано в електронному листі. Маск планує позбутися половини робочої сили, виконавши плани щодо скорочення витрат на платформу, яку він придбав минулого місяця за $44 млрд, кажуть джерела.
  • Федеральний закон забороняє великим компаніям влаштовувати масові звільнення без попереднього повідомлення не менш ніж за 60 днів.
  • У позові міститься прохання до суду видати наказ, який зобовʼязує Twitter дотримуватися закону і забороняє компанії пропонувати співробітникам підписувати документи, які можуть позбавити їх права брати участь у судових розглядах.
  • «Ми подали цей позов сьогодні ввечері, аби переконатися, що співробітники знають, що вони не повинні відмовлятися від своїх прав і що вони мають можливість відстоювати свої права», – заявила адвокат Шеннон Лісс-Ріордан.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про зупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати купівлю соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написав, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), аби скоротити штат.

Напередодні Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско. Також він змінив опис свого профілю в Twitter на Chief Twit.

Потім Маск повідомив співробітникам Twitter Inc., що не планує скорочувати 75% працівників, після того як очолить компанію. Але згодом стало відомо, що скорочення все-таки будуть, йдеться про приблизно 3700 робочих місць, або половину робочої сили компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні