Категорія
Новини
Дата

У АвтоВАЗа проблеми з електронними компонентами. Компанія відправила робітників у відпустку

Російський АвтоВАЗ переніс корпоративну відпустку з літа на період з 4 квітня до 24 квітня, пише Інтерфакс з посиланням на повідомлення компанії. Причина — криза постачання електронних компонентів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія зсунула відпустку для «недопущення значного скорочення заробітку співробітників» через проблеми з постачанням електронних компонентів.
  • АвтоВАЗ розраховує, що зможе накопичити необхідний запас компонентів для забезпечення більш стабільної роботи підприємств у Тольятті та Іжевську з 25 квітня, а також у травні 2022 року.
  • Виняток буде зроблено для підрозділів, які відповідають за забезпечення нормального інфраструктури підприємств у Тольятті та Іжевську.
  • «АвтоВАЗ» підвищив ціни на автомобілі Lada ще на 7%, пишуть росЗМІ. Це вже друге підвищення цінників за місяць. Причиною називають девальвацію рубля та дефіцит імпортних компонентів.

Контекст

АвтоВАЗ випускає автомобілі Lada та Renault. Виробничі площі компанії знаходяться в Тольятті та Іжевську. За даними АЕБ, продажі АвтоВАЗу за січень-лютий 2022 року склали 40 423 автомобілі Lada (-19,4%).

Власником 100% російського автовиробника до кінця 2021 року була нідерландська Alliance Rostec Auto B.V., що належить «Ростеху» (32%) та Renault Group (68%). Наприкінці 2021 року завершився переведення 100% акцій АвтоВАЗу в російську юрисдикцію, під егіду місцевого ТОВ «Лада Авто Холдинг», частки в якому в акціонерів не змінилися — 68% на 32%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні