Категорія
Новини
Дата

У Червоному морі перебиті кабелі звʼязку між Європою, Азією та Африкою

У Червоному морі перебиті чотири підводні телекомунікаційні кабелі із 15, що зʼєднують Європу, Азію та Африку. Це лінії Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway, Seacom та TGN, на які припадає 25% трафіку в регіоні, повідомила компанія HGC Global Communications Limited (Гонконг).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія назвала пошкоджені маршрути найважливішими для передачі даних з Азії до Європи. Через пошкодження інтернет-трафік зараз перенаправляється через материковий Китай і на схід через США.
  • Попередній аналіз показав, що пошкодження знаходяться у південній частині Червоного моря і підпадають під юрисдикцію Ємену, заявив представник HGC агентству АР.
  • Представник південноафриканської Seacom повідомив CNN, що відновлювальні роботи розпочнуться не раніше, ніж за місяць, оскільки оформлення дозволів для підводних робіт у регіоні займає багато часу.
  • Наразі незрозуміло, хто і як пошкодив кабелі, проте в районі Червоного моря продовжуються атаки хуситів на кораблі та судна. Водночас хусити поклали відповідальність за пошкодження на США та Велику Британію, які завдають ударів по їхнім позиціям у Ємені. 

Контекст

Хусити почали атаки з листопада 2023-го у відповідь на операцію Ізраїлю в Секторі Гази. Хусити контролюють високогірну північ Ємену та столицю країни Сану, захоплену у громадянській війні у 2014–2015 роках. Найдієвіша зброя у їхньому арсеналі – іранські ракети та безпілотники, оскільки Іран підтримує їх, як і практично всі шиїтські угрупування на Близькому Сході.

Попри обіцянки завдавати ударів лише по суднах, повʼязаних з Ізраїлем та його союзниками, атаки швидко стали маловибірковими. 

З середини грудня США разом з дев’ятьма країнами-партнерами почали відповідати: збивати ракети, дрони та завдавати авіаударів по хуситах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні