Категорія
Новини
Дата

У Давосі відкривається сесія Всесвітнього економічного форуму. Діловий порядок денний стартує 17 січня

У швейцарському Давосі 16 січня відкриється сесія Всесвітнього економічного форуму. Понеділок, за традицією, присвячений культурній програмі – увечері відбудеться нагородження лауреатів премії Crystal Awards. Діловий порядок денний стартує 17 січня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Тема форуму-2023 – «Співпраця у фрагментованому світі». У Давосі зберуться керівники десятків держав. G7 цього разу представить лише один лідер – канцлер Німеччини Олаф Шольц. Делегацію Вашингтона очолюють міністр праці Марті Волш і торговий представник Кетрін Тай.
  • Серед відмінностей від форумів останніх десятиліть – відсутність російської делегації внаслідок реакції світової спільноти на розвʼязану РФ війну проти України.
  • 17 січня плануються виступи голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і премʼєра Іспанії Педро Санчеса. 
  • Також сьогодні запланована сесія за участю президентів Польщі та Литви. До них приєднається білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська.
  • Виступ Шольца у Давосі планується 18 січня. Цього ж дня призначено сесію за участю Генсека ООН.
  • 19 січня на форумі виступлять президенти Південної Кореї, Іраку, Азербайджану, премʼєр-міністри Нідерландів, Греції, Грузії. Цього дня також заплановано виступ глави Офісу президента України Андрія Єрмака.
  • В останній день форуму відбудеться сесія, присвячена перспективам світової економіки. У ній візьмуть участь голова МВФ Крісталіна Георгієва та керівник ЄЦБ Крістін Лагард.
  • У форумі візьмуть участь голови Microsoft, Intel, Enel, Repsol, Engie, Equinor, Schneider Electric, Pfizer, Moderna, Euroclear, BlackRock, JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, UBS, Deutsche Bank та інших провідних світових компаній і банків.

Контекст

Останній зимовий Давос відбувся в січні 2020 року. У 2021 році він відбувся повністю у віртуальному форматі, а офлайн-сесія в Сингапурі, запланована спочатку на травень, а потім на серпень, так і не відбулася. 

2022 року форум нарешті відбувся, але вперше за більш ніж 50-річну історію – у «літньому» варіанті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні