Категорія
Новини
Дата

У Донецькій області працює 30% базових станцій «Київстар», у Луганській – нуль

Станом на 27 травня на Донеччині працює 30% базових станцій оператора «Київстар», а в Луганській – 0. Про це у Фейсбуці повідомив президент «Київстар» Олександр Комаров.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На тимчасово неконтрольованих територіях Херсонської та Запорізької областей телеком-мережа компанії тримається, але це більше схоже на чудо, яке створюють люди», – написав Комаров.
  • «Київстар» також працює над відновленням мережі у звільнених регіонах. У травні компанія відновила роботу 200 сайтів. Досі не працює 800 сайтів.
  • У Київській та Чернігівській областях вдалося повернути майже 100% базових станцій в ефір. «Поки що не працюють кілька десятків БС (базових станцій. – Forbes), на яких були зруйновані антенно-щоглові споруди, плануємо відновити їх впродовж найближчих місяців», – написав президент компанії. У Харківській області працює майже 80% базових станцій.
  • Також компанія працює над відновленням домашнього інтернету в містах, які найбільше постраждали від загарбників: в Ірпені Київської області було зруйновано майже 80% всієї інфраструктури домашнього інтернету, у Чернігові – 30%. В Охтирці «Київстар» уже повністю відновив свою мережу.
  • Доступом до інтернету обладнано 1150 бомбосховищ з найбільшою кількістю у Львові, Житомирі, Запоріжжі, Кривому Розі та Києві. «Здається, не так багато людей ними користуються останнім часом, але краще бути підготовленими до будь-яких сценаріїв», – написав Комаров.
  • 14 міст у Західній Україні, серед яких Хмельницький, Рівне, Тернопіль та Ужгород, закінчили підготовчий процес для модернізації FTTB-мережі «Київстар» до 1 Gbit/s. Основні роботи розпочнуться в червні. «Плануємо охопити цією пропозицією 42% своєї мережі фіксованого зв’язку. Інвестуємо у майбутнє України», – написав президент «Київстар».

Контекст

Оператор «Київстар» не підраховував ще збитки, завданні війною, говорив Комаров в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» у травні. Лише у Київській, Чернігівській та Сумській областях було пошкоджено близько 30–35% всіх сайтів, близько 10–15% сайтів – зруйновано. Будівлю у Маріуполі майже знищено. Відбудувати один зруйнований сайт коштує близько 1,5 млн грн, говорив Комаров.

За його словами, пошкодження сайтів у Донецькій та Луганській областях найбільші. «На сьогоднішній день у Херсонській області там, де окупація відбувалася швидко, рівень руйнувань не дуже високий. Але там ми не контролюємо мережу. Ми розуміємо, що мережа працює, але територія під контролем окупантів, і зараз ми не знаємо, який буде сценарій розвитку подій, що там залишиться, коли ворог піде. Тому зараз казати про якісь збитки – зарано», – сказав Комаров.

Компанія реєструє всі випадки пошкоджень і подає їх до правоохоронних органів. Очікується, що їх відшкодує страхова компанія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні