Категорія
Новини
Дата

У ФДМУ розповіли, коли оголосять конкурс на приватизацію активів Дерипаски та ТРЦ Ocean Plaza

У Фонді державного майна (ФДМУ) розраховують оголосити конкурс на приватизацію заводу Дерипаски та російської частки ТРЦ Ocean Plaza у другому-третьому кварталі цього року. Про це в інтервʼю Forbes розповів голова ФДМУ Рустем Умєров. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Рустема Умєрова, Миколаївський глиноземний завод, який належав російському бізнесмену Олегу Дерипасці ФДМУ може виставити на приватизацію у другому-третьому кварталі цього року. 
  • Наразі, ФДМУ юридично ще не отримав в управління завод. «Щойно отримаємо його в управління, плануємо швидко виставляти на аукціон», – стверджує Умєров. Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60–90 днів, каже голова ФДМУ.
  • Інший обʼєкт, який у ФДМУ планують швидко виставити на приватизацію – 66,65% акцій ТРЦ Ocean Plaza. «Ми вважаємо, цей обʼєкт доцільно продати», – каже Умєров. Щодо термінів – те саме, що й із Миколаївським: 90 днів на аудит – і можна оголошувати аукціон, каже голова ФДМУ.
  • Якщо держава передасть нам інші російські активи, які буде конфісковано рішенням суду, виставлятимемо їх на приватизацію, зазначає Умєров. «По всіх кейсах ми рухаємося максимально швидко», – додає голова ФДМУ. 

Контекст

16 лютого ВАСК задовольнив позов Мінюсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському мільярдеру Олегу Дерипасці, зокрема і Миколаївського глиноземного заводу.

У березні Вищий антикорупційний суд (ВАСК) конфіскував активи Аркадія Ротенберга, серед яких 66,65% акцій ТРЦ Ocean Plaza. Ротенберга називають близьким другом Путіна. Саме з ним пов’язують будівництво Кримського мосту. В жовтні 2022 року до Ротенберга було застосовано санкції РНБО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні