Категорія
Новини
Дата

У Франції збирають найменший урожай кукурудзи за більш як 30 років

Через літню посуху, яка завдала європейським запасам продовольства величезних збитків, французькі фермери збирають найменший урожай кукурудзи з 1990 року, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Спека та посуха панували на більшій частині континенту протягом усього літа, це вважається найсильнішою посухою за останні 500 років, пише агентство. Спека особливо вдарила по фермерах, які вже використовують запаси корму на зиму, щоб нагодувати худобу, оскільки пасовища вʼянуть. Аграрії стикаються зі скороченням виробництва всього, від картоплі до цукру.
  • Збір урожаю кукурудзи щойно розпочався у Франції, одному з сільськогосподарських лідерів Європи. Виробництво в країні основного зерна, яке використовується для годування курей та свиней, впаде на 25%, до 11,6 млн т, найнижчого рівня з 1990 року, повідомило у вівторок Міністерство сільського господарства.
  • Несприятлива погода призвела до скорочення врожаю майже всіх сільськогосподарських культур з минулого року, крім олійних, ідеться у звіті.
  • Найменші врожаї загрожують тримати ціни на продовольство на високому рівні. Споживчі ціни на продукти харчування у липні вже підскочили на 12% порівняно з минулим роком у Європейському союзі та навіть більше у Великій Британії. 
  • Блок імпортує кукурудзу з таких країн, як Україна, щоб зменшити дефіцит, хоча очікується, що продаж впаде вдвічі порівняно з попереднім сезоном.
  • Поля у Німеччині та Румунії, інших ключових виробників у ЄС, також постраждали від посухи. Крім того, виробники борються зі зростаючими витратами на добрива та газ, які використовуються для сушіння таких культур, як кукурудза, після збирання.
  • Проте, за словами синоптика Максара, цього місяця дощі посилилися. Це має покращити умови для посівів озимої пшениці, які зараз ведуться.
  • У вівторок фʼючерси на французьку кукурудзу майже не змінилися за три тижні.

Контекст

Вчора Франція підписала угоду з Румунією, щоб допомогти збільшити експорт українського зерна до країн, що розвиваються, зокрема й держав Середземноморʼя. За інформацією Reuters, Румунія, яка є найбільшим експортером кукурудзи та другим після Франції за величиною експортером пшениці з ЄС до країн, що не входять до союзу, включаючи Єгипет, є одним із альтернативних маршрутів, які використовуються для експорту українського зерна. 

Угода поширюється на експорт зерна суходолом, морем і річками.

В Україні вже зібрали та намолотили 25,9 млн т зернових та зернобобових культур нового врожаю.14 регіонів уже завершили збирання культур ранньої групи. Найбільше намолочено пшениці – 19,2 млн т, ячменю – 5,5 млн т і гороху – 250 200 т.

У 2021 році українські аграрії зібрали 100 млн т зернових та олійних культур. Такого не було за всю історію України. У 2022 році Україна має отримати 70 млн т нового врожаю, прогнозують в УКАБ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні