Категорія
Новини
Дата

У Києві запускають «човниковий» рух метро між станціями «Деміївська» та «Теремки»

Із середи, 13 грудня, у столиці між станціями метро «Теремки» та «Деміївська» запрацює «човниковий» рух поїздів, повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА. Напередодні цю ділянку синьої гілки метро було закрито для термінового ремонту тунелю.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На цій ділянці кожною із двох колій курсуватиме поїзд з інтервалом 13 хв та 17 хв, в залежності від напрямку руху (за принципом фунікулеру або «човником»).
  • У КМДА попередили, що працівники метро можуть регулювати прохід пасажирів на станції, щоб уникнути скупчень людей на платформах.
  • На станціях розмістять навігаційні матеріали, де зазначено режим роботи синьої лінії метро, а також графік «човникового» руху поїздів.
  • Усі підземні станції продовжують цілодобово працювати в режимі укриття.

Контекст

Із 8 грудня у Києві рух метро Оболонсько-Теремківською лінією відбувається лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Це повʼязано з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська». Для перевезень пасажирів передбачили дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро «Теремки» до станції метро «Либідська».

Перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008–2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні