Категорія
Новини
Дата

У корпоративному месенджері Slack стався збій

В американському корпоративному месенджері Slack стався збій у користувачів з усього світу, свідчать дані DownDetector. Причини несправностей невідомі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 27 липня 2023-го, близько 12:00 за Києвом, користувачі Slack масово повідомляли про збій. Проблеми в роботі месенджера зафіксовані в Україні, Польщі, Угорщині, Єгипті, Пакистані, Таїланді, США, Італії, Нігерії, Австралії та на Мальті. 
  • У Slack було неможливо надіслати чи отримати повідомлення. Канали в месенджері також оновлювалися із запізненням. 
  • Застосунок полагодили близько 13:30 за Києвом. Компанія запевнила, що Slack відновлено, а всі функції працюють. 
  • У Slack не пояснили причини збою. «Користувачам може знадобитися перезавантажити свої програми, аби побачити це відновлення», – йдеться в повідомленні. 

Контекст

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у березні 2022 року, запущений у 2013 році корпоративний месенджер Slack оголосив про відключення послуг для деяких російських клієнтів. Рішення пояснили реакцією на санкції та внутрішньою політикою материнської компанії месенджера Salesforce.

Компанія запевняла, що контактує з відключеними клієнтами і намагається мінімізувати їхні збитки, наскільки це допускають обмеження.

У березні 2023-го Slack оголосив, що остаточно блокує безоплатні робочі акаунти російських компаній і розпочав хвилю відключень. Розробник месенджера попереджав, що всі дані буде видалено за 60 днів після початку блокування.

З травня 2023-го Slack зосередився на іншому напрямі бізнесу і заявив, що глибоко інтегруватиме у свої продукти генеративний штучний інтелект. Зокрема, йдеться про інструмент SlackGPT, розроблений у партнерстві з творцем ChatGPT OpenAI.

У червні 2023-го Slack припинив підтримувати російську мову. Таке повідомлення компанія розіслала своїм клієнтам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні