Категорія
Новини
Дата

Додаток monobank відновив роботу після масштабного збою (Оновлено)

У роботі українського банку monobank у четвер, 20 липня, стався збій, повідомив співвласник банку Олег Гороховський. О 18:12 він проінформував, що мобільний застосунок відновив роботу, причини збою наразі невідомі.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Зламалися. Лагодимо. Перепрошую», - написав Гороховський.
  • Станом на 16:30 користувачі не могли зайти у мобільний застосунок monobank.
  • Пізніше він додав, що за сьогодні відсотки за кредитами утримані не будуть.
  • Оновлено. О 18:12 Гороховський повідомив, що додаток monobank запрацював. «Розбір після. Прошу у всіх вибачення. Ми обовʼязково проведемо роботу над помилками», – додав він.

Контекст

monobank запустився в Україні 22 листопада 2017-го. Станом на 12 липня 2023 року він обслуговує 7,364 млн клієнтів. Бренд monobank належить спільно групі «ТАС» Сергія Тігіпка і Fintech Band та працює на базі Універсал Банку (що входить до групи «TAC»).

У листопаді 2022-го співвласник mono та Універсал Банку Сергій Тігіпко анонсував плани monobank спробувати сили у Польщі. Конкретика зʼявилася в середині січня: Гороховський оголосив назву нового проєкту (stereo by mono) та відкрив прийом попередніх заявок. Зараз у польського необанку зібралася база з 250 000 потенційних користувачів, уточнив він Forbes.

Загальна сума інвестицій у stereo у перший рік становитиме €15 млн, оцінював в інтервʼю Forbes Гороховський. Третина бюджету – платежі на користь Aion. Для виходу на точку беззбитковості банківського бізнесу в Польщі stereo має сформувати кредитний портфель на $50 млн і залучити 300 000–500 000 клієнтів, додав тоді Гороховський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні