Категорія
Новини
Дата

У Курській області безпілотники двічі атакували нафтобазу ГЗК російського олігарха Усманова (відео)

Унаслідок атаки безпілотника в Курській області РФ загорівся резервуар із паливом на нафтобазі Михайлівського гірничо-збагачувального комбінату ім. А.В. Варичева в Желєзногорську, пише російська служба BBC. Пізніше курський губернатор повідомив про атаку другого безпілотника.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раніше курський губернатор Роман Старовойт заявив, що після атаки українського безпілотника в Желєзногорському районі виникла пожежа на складі паливно-мастильних матеріалів. «Горить резервуар із паливом, постраждалих немає», – писав губернатор у телеграм-каналі.
  • Близький до російських правоохоронних органів телеграм-канал 112 публікує відео пожежі, ймовірно, на території ГЗК.
  • О 10:23 за Києвом губернатор Старовойт повідомив про атаку другого безпілотника. «Другий український безпілотник влучив у склад ПММ Михайлівського ГЗК у Желєзногорському районі. Постраждалих нема, оперативні служби на місці», – написав він у телеграм-каналі.

Контекст

Михайлівський ГЗК – одне з найбільших у РФ підприємств із видобутку та збагачення залізної руди. Підприємство належить компанії «Металоінвест» російського олігарха Алішера Усманова.

У грудні минулого року Михайлівський ГЗК уже потрапляв під удар дрона. 24 лютого атаку зазнав найбільший у Росії Новолипецький металургійний комбінат.

У ніч на 21 січня два дрони успішно атакували промислові потужності нафтопереробного російського заводу «Новатек» на території порту Усть-Луга. Як результат – російський порт Усть-Луга зупинився на добу, а відновлення роботи заводу може зайняти тижні та місяці. Скільки від цього удару може втратити найбільша російська приватна нафтова компанія «Новатек» та які цілі можуть бути наступними, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

У Росії за місяць спалахнули три нафтопереробні заводи, нафтовий термінал і кілька нафтобаз. Під атаками дронів опинилася інфраструктура, яка торік принесла РФ третину експортних надходжень. Що стоїть за цими атаками та які наступні цілі, читайте тут.

У Курській області безпілотники двічі атакували нафтобазу ГЗК російського олігарха Усманова (відео) /Фото 1
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні