Категорія
Новини
Дата

У рейтингу американського Forbes «30 до 30 Європа» є вісім українців. Хто потрапив до списку

Американський Forbes опублікував рейтинг «30 до 30 Європа». До нього потрапило восьмеро молодих українців у галузях спорт, медіа та маркетинг і вплив на суспільство.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Дмитро Суярко – український лижник, біатлоніст, учасник Параолімпійських ігор. 13 березня, в останній день змагань Параолімпійських ігор у Пекіні, збірна України стала переможцем у лижних перегонах – відкритій естафеті. У складі команди був і спортсмен із Чернігівщини Суярко (клас із порушенням зору).

«За день до бронзової медалі в лижних перегонах український параолімпієць Дмитро Суярко повідомив, що його будинок підірвали. Попри негаразди вдома, лижник і біатлоніст з вадами зору здобув чотири медалі на Параолімпійських іграх у Пекіні 2022 року, зокрема золото у відкритій естафеті 4 х 2,5 км», – пише Forbes.

Олександр Костилєв – професійний український кіберспортсмен, відомий як s1mple. Він вважається одним з найкращих гравців в історії Counter Strike: Global Offensive. Грає в команді Natus Vincere на позиції снайпера. Найкращий гравець Counter-Strike: Global Offensive 2018 та 2021 років, за версією порталу HLTV.ORG.

Співзасновники The Kyiv Independent: голова відділу розслідувань Ганна Миронюк, операційний директор Олексій Сорокін, заступниця головреда Тома Істоміна.

«Менш ніж за пів року після заснування англомовного видання ці українські журналісти проявили хоробрість, завзятість, чуйність і впливовість під час репортажу про війну в рідній країні, – пише Forbes. – Відтоді як Росія в лютому вторглася в Україну, вони писали та редагували історії про людей і місця, знищені російськими військовими, а також створювали інформаційну організацію під час пандемії, що допомагає підтримувати вільну пресу в Україні».

Анастасія Лапатіна – позаштатна авторка The Kyiv Independent, яка також писала для The Guardian і The New York Times. У дівчини 600 000 підписників у Twitter. «Вона каже, що її найбільшим досягненням наразі є наявність великої платформи через соціальні мережі та журналістику, щоб говорити про Україну», – пише Forbes.

Оксана Матіяш – виконавча директорка громадської організації «Навчай для України», випускниця Оксфордського університету. Організація залучає випускників і молодих спеціалістів різних галузей до вчителювання на два роки у малих містечках і селах. Матіяш допомогла зібрати $500 000 фінансування та збільшила кількість викладачів у десять разів.

Незважаючи на вторгнення, Матіяш та її команда здебільшого залишилися в Україні. Вчителі організації продовжували викладати, навіть попри те, що майже всі були переміщені, а дві школи мережі сильно пошкоджено. У березні в Харкові під час доставки гуманітарної допомоги загинула улюблена вчителька математики й інформатики Юлія Здановська.

Микита Нагаткін – очолює одеську компанію Digis. Компанія займається розробкою кастомного програмного забезпечення та допомагає стартапам розширюватися на міжнародному рівні. Digis нараховує 160 співробітників та працює з такими компаніями як BlaBlaCar, HubSpot, PwC та ін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні