Категорія
Новини
Дата

У РФ служби таксі зобовʼяжуть передавати дані про поїздки ФСБ

Російський Мінтранс пропонує зобовʼязати служби замовлення таксі передавати дані про пасажирські перевезення Федеральній службі безпеки. Про це пише РБК із посиланням на текст відповідного законопроєкту.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

 Ключові факти:

  • Служби таксі будуть зобовʼязані в режимі онлайн надавати ФСБ «автоматизований віддалений доступ» до своїх інформаційних систем та даних, пише видання.
  • Розробники законопроєкту вважають, що служби таксі також мають передавати до Регіональної навігаційно-інформаційної системи дані про перевезення, у тому числі місцезнаходження авто та водія.
  • Законопроєкт також передбачає обмеження кількості легкових таксі для кожного регіону, запровадження регіональних реєстрів перевізників та встановлення пристроїв контролю за увагою та втомою водія.

Контекст

Проєкт закону уже погодили у Мінʼюсті РФ, «Ространснадзорі», Мінпраці, Мінфіні, Мінекономрозвитку, Мінпромторгу, Федеральній податковій службі та у МОЗ, пишут російські ЗМІ.

Нову версію законопроєкту «Про організацію перевезень пасажирів та багажу легковим таксі в РФ та про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ» найближчим часом внесуть до Держдуми, заявила голова Громадської ради з розвитку таксі в регіонах РФ Ірина Заріпова. Вона стверджує, що у розробці описаних вище пропозицій враховувалася думка учасників ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні