Категорія
Новини
Дата

У РФ служби таксі зобовʼяжуть передавати дані про поїздки ФСБ

1 хв читання

Російський Мінтранс пропонує зобовʼязати служби замовлення таксі передавати дані про пасажирські перевезення Федеральній службі безпеки. Про це пише РБК із посиланням на текст відповідного законопроєкту.

 Ключові факти:

  • Служби таксі будуть зобовʼязані в режимі онлайн надавати ФСБ «автоматизований віддалений доступ» до своїх інформаційних систем та даних, пише видання.
  • Розробники законопроєкту вважають, що служби таксі також мають передавати до Регіональної навігаційно-інформаційної системи дані про перевезення, у тому числі місцезнаходження авто та водія.
  • Законопроєкт також передбачає обмеження кількості легкових таксі для кожного регіону, запровадження регіональних реєстрів перевізників та встановлення пристроїв контролю за увагою та втомою водія.

Контекст

Проєкт закону уже погодили у Мінʼюсті РФ, «Ространснадзорі», Мінпраці, Мінфіні, Мінекономрозвитку, Мінпромторгу, Федеральній податковій службі та у МОЗ, пишут російські ЗМІ.

Нову версію законопроєкту «Про організацію перевезень пасажирів та багажу легковим таксі в РФ та про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ» найближчим часом внесуть до Держдуми, заявила голова Громадської ради з розвитку таксі в регіонах РФ Ірина Заріпова. Вона стверджує, що у розробці описаних вище пропозицій враховувалася думка учасників ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні