Категорія
Новини
Дата

У Росії оштрафували Twitch на 4 млн руб. за контент про війну в Україні

1 хв читання

Російський суд у вівторок оштрафував дочірню структуру компанії Amazon – американський відеострімінговий сервіс Twitch Interactive на 4 млн руб. ($57 000) за те, що він не видалив так звані «фейки» про війну Росії в Україні, повідомило російське агентство «Інтерфакс».

Ключові факти

  • Згідно із повідомленнямм, йдеться про контент «із дискредитацією Збройних сил РФ».
  • «Визнати Twitch Interactive, Inc. винним в адміністративному правопорушенні та призначити компанії штраф у розмірі 4 млн руб.», – оголосив рішення суддя.
  • Сервіс визнаний винним за ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ (невидалення забороненого контенту) через відмову видалити «недостовірну інформацію про спецоперацію, що проводиться ЗС РФ в Україні, її форму та способи її ведення, загальну мобілізацію, жертви серед цивільного населення України».
  • Раніше Роскомнагляд повідомив, що через невидалення Twitch Interactive, Inc. інформації щодо компанії застосовуються примусові заходи у вигляді інформування пошуковими системами про те, що компанія порушує закони РФ.

Контекст

Москва давно виступає проти розповсюдження іноземними технологічними платформами контенту, який не відповідає її обмеженням, а російські суди регулярно накладають штрафи. З початку минулого року за відмову видаляти заборонений у РФ контент штрафи наклали на найбільші інтернет-сервіси — Google, Telegram, Facebook, Twitter, TikTok.

У липні Google у Росії оштрафували на рекордні 21,7 млрд руб. за невидалення інформації про війну в Україні. Приводом для притягнення компанії до адміністративної відповідальності, як зазначали в Роскомнадзорі, стало невидалення матеріалів на YouTube, які містять інформацію про війну в Україні, «що дискредитує збройні сили РФ, пропагує екстремістські погляди та ідеологію терористичних організацій», а також – інструкції щодо виготовлення вибухових речовин.

Росфінмоніторинг вніс американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму. Приводом для цього стало те, що компанія начебто дозволила мешканцям низки країн Східної Європи висловлювати заклики до насильства щодо російських військових.

У листопаді суд оштрафував фонд Wikimedia Foundation Inc, який управляє інтернет-енциклопедією Wikipedia, на 2 млн руб. ($32 600) за статті щодо війни в Україні. Дві статті російською мовою називалися «Ненасильницький опір громадянського населення України в ході вторгнення Росії» та «Оцінки вторгнення Росії в Україну в 2022 році».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні