Категорія
Новини
Дата

Google у Росії оштрафували на рекордні 21,7 млрд руб. за невидалення інформації про війну в Україні

Компанію Google визнали винною у повторному порушенні обмеження доступу до матеріалів, що містять інформацію про війну в Україні, і призначили оборотний штраф у розмірі понад 21,7 млрд руб. (близько $370 млн), пише «Інтерфакс». Це становить 10% від річного доходу компанії в РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення виніс мировий суддя Таганського району Москви, розглянувши протокол про адміністративне порушення, складений на Google.
  • Приводом для притягнення компанії до адміністративної відповідальності, як зазначали в Роскомнадзорі, стало невидалення матеріалів на YouTube, які містять інформацію про війну в Україні, «що дискредитує збройні сили РФ, пропагує екстремістські погляди та ідеологію терористичних організацій», а також – інструкції щодо виготовлення вибухових речовин.
  • Крім того, заявив РКН, не було видалено розміщених на YouTube закликів до участі в несанкціонованих акціях, у тому числі адресованих неповнолітнім.
  • Компанія Google LLC та її інформаційні ресурси раніше неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за порушення російського законодавства щодо видалення забороненої інформації, заявили в РКН. «За це Google LLC оштрафовано на загальну суму 68 млн руб.», – уточнюється у повідомленні.

Контекст

Якщо рішення мирового суду витримає апеляцію, це буде вже другий оборотний штраф для Google в РФ за останній рік. У грудні 2021 року цей самий суд ухвалив рішення стягнути з корпорації близько 7,2 млрд руб. штрафу.

У березні Google припинив продаж онлайн-реклами в Росії. У 2021 році виторг Google від реклами становив $209,49 млрд. Це близько 80% його виторгу. Прикрити продаж у Росії компанія вирішила слідом за конкурентами: Twitter Inc і Snap Inc. Інші сервіси компанії – «Пошук», «Карти» і YouTube – залишаються доступними в країні.

16 червня російська «дочка» Google – ТОВ «Гугл» подало заяву про банкрутство до Арбітражного суду Москви.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні