Категорія
Новини
Дата

Meta внесли до переліку терористів та екстремістів у Росії

Росфінмоніторинг вніс американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму, повідомляє російський «Интерфакс».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У березні Тверський суд Москви оголосив Meta «екстремістською організацією» та заборонив її діяльність у Росії. 
  • Приводом для цього стало те, що компанія начебто дозволила мешканцям низки країн Східної Європи висловлювати заклики до насильства щодо російських військових.
  • Крім Meta, до реєстру включили і рух «Весна», визнати його екстремістським вимагала прокуратура Петербурга.
  • Рух «Весна» виступає проти війни і за зміну влади. Після початку мобілізації активісти закликали виходити на акції протесту.

Контекст

Майже відразу після вторгнення Росії в Україну Роскомнагляд «відповідно до рішення Генпрокуратури» став уповільнювати трафік Facebook. З 4 березня Facebook повністю заблокований у РФ. Крім того, з 1 березня Роскомнагляд став уповільнювати роботу Twitter, а 11 березня оголосив, що з 14-го – заблокує Instagram.

Аудиторія Facebook за десять днів блокування знизилася на понад 40%, а Instagram за один день – на 16%, підрахували аналітики. Попри введені обмеження в Росії активності користувачів сприяkb VPN-сервіси, які дозволяють обходити заборону.

Тверський суд Москви визнав американську Meta Platforms Inc. екстремістською організацією і заборонив в Росії соцмережі Facebook і Instagram, які належать компанії. Відповідне рішення суд ухвалив у березні за позовом Генпрокуратури. Заборона не поширювалась на месенджер WhatsApp компанії Meta через відсутність функцій публічного розповсюдження інформації.

Корпорація Meta, якій належить соціальна мережа Facebook, втратить $3,6 млн у день через відключення соцмережі в Росії, пише американський Forbes. Річні втрати складуть $3,6 млрд на рік – це 1% від їхньої загальної виручки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні