Категорія
Новини
Дата

У Росії зафіксували падіння швидкості інтернету через брак обладнання, мобільні оператори це спростовують

1 хв читання

Швидкість російського мобільного інтернету в лютому знизилася в регіонах за межами Москви, пише Reuters із посиланням на дослідження інформаційно-аналітичної компанії Telecom Daily. Найбільші оператори звʼязку РФ оскаржують результати дослідження, заявляючи, що у лютому вони відзначили «зростання швидкості як у Москві, так і за її межами».

Ключові факти

  • Провідне галузеве видання Telecom Daily з посиланням на дані, що ґрунтуються на «результатах десятків тисяч вимірювань», проведених користувачами інструменту відстеження швидкості інтернету «Мегабітус», повідомило, що в Москві середній показник швидкості мобільного інтернету зріс на 32% у річному обчисленні, тоді як у інших регіонах спостерігалося зниження на 7%.
  • Telecom Daily пояснює спад браком обладнання та тенденцією операторів мобільного звʼязку встановлювати нові базові станції у великих містах, де попит на їхні послуги є найвищим. У ньому також йдеться, що падіння мобільного інтернет-трафіку в Москві сприяло зростанню швидкості там.
  • «Будь-які проблеми зі звʼязком у Москві або Санкт-Петербурзі можуть стати джерелом серйозних іміджевих проблем для оператора, – заявив генеральний директор Telecom Daily Денис Кусков. – І, навпаки, ніхто не помітить, якщо швидкість впаде на 20–30% у далекому районі».
  • У МТС заявили, що відзначають зростання трафіку та швидкості мобільного інтернету в регіонах, але не фіксують зниження.
  • «Мегафон» заявив, що середня швидкість мобільного інтернету в його мережі в регіонах, за винятком Москви, була на 14% вищою в лютому порівняно з аналогічним періодом минулого року, а в столиці — на 18,5%.

Контекст

Вихід з ринку РФ виробників телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson може завдавати шкоди мобільним мережам країни у довгостроковій перспективі, викликаючи погіршення звʼязку у звичайних росіян, писав Reuters наприкінці минулого року.

Пʼять високопоставлених керівників телекомунікаційних компаній та інші джерела в галузі заявили, що російські користувачі мобільних телефонів, найімовірніше, зіткнуться з більш повільним завантаженням, великою кількістю скинутих викликів, викликів, які не будуть зʼєднані, і тривалішими відключеннями, оскільки оператори втрачають можливість оновлювати програмне забезпечення, а також доступ до запасних частин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні