Категорія
Новини
Дата

У Росії зафіксували падіння швидкості інтернету через брак обладнання, мобільні оператори це спростовують

Швидкість російського мобільного інтернету в лютому знизилася в регіонах за межами Москви, пише Reuters із посиланням на дослідження інформаційно-аналітичної компанії Telecom Daily. Найбільші оператори звʼязку РФ оскаржують результати дослідження, заявляючи, що у лютому вони відзначили «зростання швидкості як у Москві, так і за її межами».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Провідне галузеве видання Telecom Daily з посиланням на дані, що ґрунтуються на «результатах десятків тисяч вимірювань», проведених користувачами інструменту відстеження швидкості інтернету «Мегабітус», повідомило, що в Москві середній показник швидкості мобільного інтернету зріс на 32% у річному обчисленні, тоді як у інших регіонах спостерігалося зниження на 7%.
  • Telecom Daily пояснює спад браком обладнання та тенденцією операторів мобільного звʼязку встановлювати нові базові станції у великих містах, де попит на їхні послуги є найвищим. У ньому також йдеться, що падіння мобільного інтернет-трафіку в Москві сприяло зростанню швидкості там.
  • «Будь-які проблеми зі звʼязком у Москві або Санкт-Петербурзі можуть стати джерелом серйозних іміджевих проблем для оператора, – заявив генеральний директор Telecom Daily Денис Кусков. – І, навпаки, ніхто не помітить, якщо швидкість впаде на 20–30% у далекому районі».
  • У МТС заявили, що відзначають зростання трафіку та швидкості мобільного інтернету в регіонах, але не фіксують зниження.
  • «Мегафон» заявив, що середня швидкість мобільного інтернету в його мережі в регіонах, за винятком Москви, була на 14% вищою в лютому порівняно з аналогічним періодом минулого року, а в столиці — на 18,5%.

Контекст

Вихід з ринку РФ виробників телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson може завдавати шкоди мобільним мережам країни у довгостроковій перспективі, викликаючи погіршення звʼязку у звичайних росіян, писав Reuters наприкінці минулого року.

Пʼять високопоставлених керівників телекомунікаційних компаній та інші джерела в галузі заявили, що російські користувачі мобільних телефонів, найімовірніше, зіткнуться з більш повільним завантаженням, великою кількістю скинутих викликів, викликів, які не будуть зʼєднані, і тривалішими відключеннями, оскільки оператори втрачають можливість оновлювати програмне забезпечення, а також доступ до запасних частин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні