Категорія
Новини
Дата

У Василькові палає нафтобаза, у Києві обстріляли сховище радіоактивних відходів, у Харкові окупанти підірвали газопровід і атакують житлові квартали. Головні події цієї ночі

Україна дає відсіч російським загарбникам

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Окупанти атакують екологічно небезпечну інфраструктуру і житлові квартали в різних містах України. Головні події ночі 27 лютого

  • Кібервійна триває. Хакерське угрупування Anonymous зламало російські державні телеканали, щоб вони «транслювали реальність про те, що відбувається в Україні. А також заявила, що «поклала» сайт уряду Чечні
  • Росія випустили крилаті та балістичні ракети по місту Васильків. Снаряди влучили у резервуар із паливому нафтобази в селі Крячки. КМДА закликає громадян щільно закривати вікна — дим та шкідливі речовини можуть розноситися вітром. Під Васильковом продовжується бій за аеропорт, що заважає ДСНС приступити до гасіння пожежи, але вдалося перекрити постачання газу.
  • Мережа KLO повідомила, що у Василькові вдалося врятувати 15 вагонів з дизелем та 8 вагонів з газом. «Цим пальним ми зможемо заправляти ЗСУ, тероборону, медиків, Київенерго, Київпастранс та інших, хто не дає Києву впасти та «тримає небо»!», — йдеться в заяві.
  • Ілон Маск заявив, що мережа супутнікового інтернету Starlink скоро буде активна в Україні.
  • Харків під обстрілами. Ворог ворог атакує житлові квартали, ДСНС повідомляє про загиблих та поранених. Серед жертв — літня жінка. Окупанти підірвали газопровід. Раніше соцмережами поширювалось відео, на якому видно грибовидну хмару після вибуху. Це не ядерний удар, хоча вибух візуально схожий на нього, наголошують у Держспецзвʼязку.
  • Внаслідок масового бомбардування Kиєва всіма доступними Російській Федерації видами зенітного та ракетного озброєння снаряди влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об’єднання Радон». За попередньою оцінкою Держатомрегулювання, за межами санітарно-захисної зони, загрози населенню немає. Короткий алгоритм дій: що робити під час аварій на хімічних обʼєктах.
  • Німеччина закриє свій повітряний простір для російських літаків, пише Reuters з посиланням на слова міністра транспорта та цифрової інфраструктури Німеччини Фолькера Віссінга. Авіакомпанія Lufthansa вже скасувала всі рейси до Росії на найближчий тиждень.
  • Amnesty International вийшли с заявою, що російські військові продемонстрували кричущу зневагу до життів мирних жителів, застосувавши балістичні ракети та іншу зброю вибухової дії з широким радіусом ураження в густонаселених районах. «Атаки збоку Росії можуть кваліфікуватись як військовий злочин», — йдеться в повідомлені на сайти правозахисної організації.
  • Українські військові знищили підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим. Тушаєв — один з найближчих соратників Рамзана Кадирова. Він командував 141-м моторизованим полком Росгвардії Чечні.
  • Міжнародна платіжна система SWIFT готова наближчими днями виконати рішення о санкціях проти російськіх банків після «правового розпорядження»

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні