Категорія
Новини
Дата

У Василькові палає нафтобаза, у Києві обстріляли сховище радіоактивних відходів, у Харкові окупанти підірвали газопровід і атакують житлові квартали. Головні події цієї ночі

1 хв читання

Україна дає відсіч російським загарбникам

Окупанти атакують екологічно небезпечну інфраструктуру і житлові квартали в різних містах України. Головні події ночі 27 лютого

  • Кібервійна триває. Хакерське угрупування Anonymous зламало російські державні телеканали, щоб вони «транслювали реальність про те, що відбувається в Україні. А також заявила, що «поклала» сайт уряду Чечні
  • Росія випустили крилаті та балістичні ракети по місту Васильків. Снаряди влучили у резервуар із паливому нафтобази в селі Крячки. КМДА закликає громадян щільно закривати вікна — дим та шкідливі речовини можуть розноситися вітром. Під Васильковом продовжується бій за аеропорт, що заважає ДСНС приступити до гасіння пожежи, але вдалося перекрити постачання газу.
  • Мережа KLO повідомила, що у Василькові вдалося врятувати 15 вагонів з дизелем та 8 вагонів з газом. «Цим пальним ми зможемо заправляти ЗСУ, тероборону, медиків, Київенерго, Київпастранс та інших, хто не дає Києву впасти та «тримає небо»!», — йдеться в заяві.
  • Ілон Маск заявив, що мережа супутнікового інтернету Starlink скоро буде активна в Україні.
  • Харків під обстрілами. Ворог ворог атакує житлові квартали, ДСНС повідомляє про загиблих та поранених. Серед жертв — літня жінка. Окупанти підірвали газопровід. Раніше соцмережами поширювалось відео, на якому видно грибовидну хмару після вибуху. Це не ядерний удар, хоча вибух візуально схожий на нього, наголошують у Держспецзвʼязку.
  • Внаслідок масового бомбардування Kиєва всіма доступними Російській Федерації видами зенітного та ракетного озброєння снаряди влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об’єднання Радон». За попередньою оцінкою Держатомрегулювання, за межами санітарно-захисної зони, загрози населенню немає. Короткий алгоритм дій: що робити під час аварій на хімічних обʼєктах.
  • Німеччина закриє свій повітряний простір для російських літаків, пише Reuters з посиланням на слова міністра транспорта та цифрової інфраструктури Німеччини Фолькера Віссінга. Авіакомпанія Lufthansa вже скасувала всі рейси до Росії на найближчий тиждень.
  • Amnesty International вийшли с заявою, що російські військові продемонстрували кричущу зневагу до життів мирних жителів, застосувавши балістичні ракети та іншу зброю вибухової дії з широким радіусом ураження в густонаселених районах. «Атаки збоку Росії можуть кваліфікуватись як військовий злочин», — йдеться в повідомлені на сайти правозахисної організації.
  • Українські військові знищили підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим. Тушаєв — один з найближчих соратників Рамзана Кадирова. Він командував 141-м моторизованим полком Росгвардії Чечні.
  • Міжнародна платіжна система SWIFT готова наближчими днями виконати рішення о санкціях проти російськіх банків після «правового розпорядження»

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні