Категорія
Новини
Дата

У застосунку «Дія» стався збій. Мінцифри пояснили, як відновити роботу послуг

У застосунку держпослуг «Дія» виник збій через оновлення сервісів. Користувачі не могли отримати доступ до низки документів. Мінцифри пояснило Forbes, як відновити роботу додатка.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • 5 березня 2024-го близько 14:20 у застосунку держпослуг «Дія» стався збій. Користувачі не могли отримати доступ до низки документів. Зокрема, йдеться про технічний паспорт автомобіля, картку платників податків тощо. 
  • «Оновили усі сервіси, щоб все працювало швидше. Не турбуйтесь застосунок працює як завжди», – йдеться у повідомленні пресслужби «Дії» станом на 14:42 у Telegram.  
  • У деяких користувачів застосунок тимчасово не працював через оновлення сервісів, повідомила Forbes Ukraine пресслужба Мінцифри. Варто спробувати закрити застосунок та знову відкрити для відновлення документів у «Дії», порадили в Мінцифри.

Контекст 

Попередній масштабний збій у «Дії» стався через голосування в нацвідборі на «Євробачення». Тоді до відновлення роботи застосунку залучали фахівців monobank та однієї з найбільших українських ІТ-компаній. 

Протягом першої ж хвилини після того, як ведучий українського відбору до «Євробачення» оголосив про старт голосування серед глядачів, застосунок «Дія» отримав 18 846 784 запити від українців, які хотіли віддати голос за свого фаворита, каже Forbes керівник команди мобільної розробки «Дії» Євгеній Горбачов. 

Сам додаток, в якому зареєстровано майже 20 млн громадян, продовжував працювати, однак сервіс для голосувань був недоступним. Деякі користувачі скаржились на зникнення частини цифрових документів, зокрема закордонних паспортів, id-карткок та водійських прав. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні