Категорія
Новини
Дата

Військового квитка і повісток у додатку «Дія» не буде – Мінцифри

Військового квитка та електронного кабінету призовника у мобільному додатку «Дія» не буде. Про це Forbes повідомили в пресслужбі Мінцифри. Напередодні віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» анонсував запровадження електронного військового квитка, проте без подробиць.

Ключові факти

  • «Зараз разом з МОУ працюємо над запровадженням військового квитка. Він буде не в «Дії», – уточнила пресслужба Мінцифри. 
  • У «Дії» також не буде військового електронного кабінету. Для цього буде створено окрему інформаційну систему на базі Міноборони. Повісток у «Дії» не буде теж, наголосила Мінцифра.

Контекст

Мінцифри працює над запровадженням електронного військового квитка у додатку «Дія», проте, скоріше, цього не станеться, сказав напередодні Федоров. 

«Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, це може бути військовий квиток в «Дії». Проте, найімовірніше, його не буде. Зараз ми працюємо над цим проєктом окремо», – заявив Федоров. Він наголосив, що питання запровадження електронного військового квитка все ще опрацьовується.

Новий порядок узяття на військовий облік Кабмін затвердив 30 грудня, він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно з 16 років, а не з 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно або через електронний кабінет. 

Головна мета нового порядку ведення військового обліку в Україні – цифровізувати процес та зібрати повну інформацію про наявні військові резерви. 

Облік вестиметься в повністю електронному форматі у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. На впровадження нового порядку держорганам і міністерствам дається шість місяців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні