Категорія
Новини
Дата

Uber скоротив збиток за квартал майже в дев'ять разів. Це відбулося завдяки продажу підрозділу безпілотних авто

Компанія Uber Technologies у першому кварталі 2021 року скоротила чистий збиток у 8,9 раза в порівнянні з четвертим кварталом 2020 року – з $968 млн до $108 млн. Головна причина зниження збитків – продаж підрозділу з виробництва безпілотних автомобілів ATG за $1,6 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чистий збиток Uber в січні–березні склав $108 млн, тоді як за аналогічний період минулого року – $2,9 млрд.
  • За три місяці 2021-го дохід компанії зменшився на 11% і склав $2,9 млрд. Цей показник виявилися нижчим за очікування аналітиків Refinitiv, пише CNBC. Вони прогнозували $3,29 млрд доходу.
  • Найбільшу частку доходу Uber отримав від сервісів доставки – $1,7 млрд. Це на 230% більше порівняно з першим кварталом 2020 року.
  • Від перевезень пасажирів дохід склав $853 млн, що на 65% менше, ніж рік тому.
  • У компанії зазначають, що дохід міг би бути більшим, якби не рішення суду у Великій Британії, який у лютому 2021 року постановив, що Uber повинен вважати водіїв штатними співробітниками і платити їм мінімальну зарплату. Аби задовольнити вимоги суду, компанія витратила $600 млн.
  • Операційний збиток Uber, як і раніше, залишався високим – понад $1,5 млрд.
  • Кількість відвідувань платформи не змінилася порівняно з попереднім кварталом – 1,45 млрд, але це на 13% нижче за аналогічний показник минулого року.
  • Uber очікує досягти прибутковості до кінця цього року.

Важливі цифри

На платформі Uber працює близько 3,5 млн водіїв і курʼєрів, що на 4% більше, ніж за підсумками минулого кварталу, але на 22% менше, ніж за аналогічний період попереднього року. Uber стикається із зростаючою потребою у нових водіях, аби задовольнити попит після вакцинації і ослаблення обмежень. У квітні Uber заявив, що витратить $250 млн на одноразове заохочення водіїв, аби збільшити штат.

Контекст

Наприкінці грудня 2020 року Uber узгодив продаж свого підрозділу безпілотних авто Advanced Technologies Group (ATG) стартапу Aurora Innovation. За умовами угоди Uber зберіг близько 26% акцій ATG. 

У рамках політики реструктуризації гендиректор Uber Дара Хосровшахі запевнив інвесторів, що компанія скоротить витрати й почне отримувати прибуток. Тому вона позбавляється дорогих другорядних бізнесів, аби зосередитися на пасажирських перевезеннях і доставці їжі. Також Uber продала підрозділ повітряного таксі Uber Elevate стартапу Joby Aviation. Окрім цього, Uber згорнув свій інкубатор продуктів і лабораторію штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні