Категорія
Новини
Дата

UFuture Хмельницького побудує у Білій Церкві приміщення під «релокований» завод. Здати обʼєкт планують у рекордні строки

1 хв читання

Холдингова компанія UFuture, що розвиває індустріальний парк «Біла Церква», почала будувати нове приміщення під завод на 4000 кв. м, повідомив засновник компанії Василь Хмельницький. Орієнтовна сума інвестицій – $2 млн.

Ключові факти

  • Василь Хмельницький відзначив великий запит від українських виробників з регіонів на релокацію в індустріальний парк «Біла Церква». 
  • «У них є альтернатива – переїзд до ЕС, але для економіки важливо залишати виробників в країні: бо це податки, робочі місця та розвиток», – наголосив засновник UFuture.
  • В індустріальному парку «Біла Церква» сьогодні стартувало будівництво нового сучасного приміщення під завод на 4000 кв. м. 
  • «Сума інвестицій орієнтовно становитиме $2 млн. Це буде наш рекорд по швидкості будування і вже 1 листопада запустимо там виробництво. Зараз ведемо перемовини з декількома претендентами з Миколаєва та Харкова», – повідомив Хмельницький.

Контекст

У рамках програми релокації бізнесу 692 українських підприємства переміщено із зони активних бойових дій в більш безпечні регіони України. З них вже 477 компаній відновили свою роботу, повідомили в Мінекономіки. 

Загалом на платформі цифрової взаємодії для допомоги в релокації зареєстровано 1763 заявки від підприємств, які хочуть перемістити свої потужності. Наразі 326 компаній знаходяться на етапі переїзду – для них здійснюється пошук підходящої локації або способу транспортування. 

Війна вдарила по бізнесу Василя Хмельницького сильніше, ніж він очікував, залишивши на балансі інвестора $250 000. До 24 лютого лише зарплатний фонд його компаній був $500 000 на місяць. Більше читайте тут: Зустрів війну з $250 000 на рахунках і боргами у $200 млн. Як Василь Хмельницький рятує свої бізнеси. Інтервʼю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні