Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Угорщина блокує план ЄС щодо пакету допомоги Україні на €18 млрд

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга Фото Shutterstock

Угорщина повідомила міністрам фінансів ЄС на зустрічі в Брюсселі, що не підтримає необхідні зміни для підготовки пакету на €18 млрд для підтримки України наступного року, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У середу Єврокомісія запропонує Києву пільгові кредити, але ця ініціатива вимагатиме використання додаткового простору у бюджеті ЄС. 
  • Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга сказав своїм колегам, що не підтримає такий варіант, який потребує одностайного погодження урядами всіх 27 країн-членів ЄС.

Контекст

21 жовтня лідери країн ЄС погодили виділення Україні наступного року регулярної щомісячної допомоги в обсязі €1,5 млрд та доручили міністрам фінансів розробити механізм для виплати цих коштів.

Єврокомісія цього тижня представить програму фінансової допомоги Україні на 2023 рік, загальна сума якої становить до €18 млрд. Програма передбачає фінансування українського бюджету у розмірі до €1,5 млрд на місяць, що в загальному становить до €18 млрд. 

У понеділок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не підтримає план довгострокової фінансової підтримки України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні